Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του Παλέρμου

25/02/2014
image_print

Υπογράφηκε από το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλό η σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 550.000 €

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το έργο “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉ  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΏΡΟΥ ΣΤΗ  ΘΕΣΗ “ΠΑΛΕΡΜΟ” του   Δήμου  Καρδίτσας”, οι εργασίες του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Τη σύμβαση του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 550.000 € και οι πιστώσεις για την εκτέλεσή του προέρχονται από το ΕΤΠΑ-ΕΠ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013, υπέγραψε την Τρίτη 25/2 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Φιλ. Κωτούλα και του Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Β. Ελευθερίου.

Η σχετική μελέτη συντάχθηκε μετά από προφορική εντολή του κ. Δημάρχου και αφορά εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του Κοινόχρηστου χώρου στη θέση Παλέρμο του Δ. Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν τα εξής  :

Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 12 μήνες.

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Παπαλός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το Παλέρμο αποτελεί έναν χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας, ένα σημαντικό πόλο έλξης και ένα σημείο αναφοράς για την πόλη και τους Καρδιτσιώτες.
Ως Δημοτική Αρχή, γνωρίζοντας πόσο σημαντικός χώρος είναι το Παλέρμο για το Δήμο μας, θέσαμε ως στόχο την αναβάθμισή του, γι' αυτό προωθήσαμε τη σύνταξη μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την αναβάθμισή του.
Η μελέτη ολοκληρώθηκε ταχύτατα και με αρτιότητα, γι' αυτό και επιτύχαμε την ένταξη του έργου προϋπολογισμού 550.000 € στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο Ε.Π. “Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-13.
Εκφράζω την ικανοποίησή μου και είμαι βέβαιος οτι με τα έργα που θα εκτελεστούν, ο χώρος θα αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά προς όφελος όλων, όσοι τον επισκέπτονται.