1

Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του Παλέρμου

Υπογράφηκε από το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλό η σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 550.000 €

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το έργο “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉ  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΏΡΟΥ ΣΤΗ  ΘΕΣΗ “ΠΑΛΕΡΜΟ” του   Δήμου  Καρδίτσας”, οι εργασίες του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Τη σύμβαση του έργου, το οποίο έχει προϋπολογισμό 550.000 € και οι πιστώσεις για την εκτέλεσή του προέρχονται από το ΕΤΠΑ-ΕΠ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013, υπέγραψε την Τρίτη 25/2 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Φιλ. Κωτούλα και του Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Β. Ελευθερίου.

Η σχετική μελέτη συντάχθηκε μετά από προφορική εντολή του κ. Δημάρχου και αφορά εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του Κοινόχρηστου χώρου στη θέση Παλέρμο του Δ. Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν τα εξής  :

  • Επιχωμάτωση του ενός τρίτου  του Κοινόχρηστου χώρου (περίπου 16 στρεμμάτων ) και σπορά αυτού με χλοοτάπητα .
  • Προμήθεια και φύτευση καλλωπιστικών φυτών και δένδρων διαφόρων κατηγοριών (περίπου 450 τεμάχια)
  • Άρδευση του χώρου του πράσινου  και των δένδρων – φυτών με υπόγειο σύστημα άρδευσης .
  • Κατασκευή αποχέτευσης κατά μήκος της ανατολικής πλευράς (προς το φυτώριο του Δασαρχείου Καρδίτσας) με τσιμεντοσωλήνες Φ0,40 μ. πλήρως εγκυβωτισμένες σε σκυρόδεμα C12/15 και φρεάτια υδροσυλλογής.
  • Κατασκευή αποχέτευσης με τσιμενταύλακα διαστ. 30Χ30 εκατ. με επικάλυψη από χυτοπρεσσαριστή σχάρα εσωτερικά του Κοινόχρηστου χώρου, η οποία θα καταλήγει στην αποχέτευση με τσιμεντοσωλήνα.
  • Κατασκευή νέου διαδρόμου περιπάτου πλάτους 2,50 μ. και μήκους 900μ με ελαστοτάπητα ειδικής χυτής ελαστικής συνθετικής επιφάνειας πάχους 2 χιλ.
  • Επιστέγαση των χώρων που βρίσκονται οι βρύσες με κοιλοδοκούς και διακοσμητικές εμφανείς πλινθοδομές και γαλβανισμένη λαμαρίνα με πλήρωση πολυουρεθάνης .
  • Κατασκευή αποχέτευσης αυτών .
  • Προμήθεια και τοποθέτηση παραδοσιακών ξύλινων καθιστικών και δοχείων απορριμμάτων.

Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι 12 μήνες.

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Παπαλός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το Παλέρμο αποτελεί έναν χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας, ένα σημαντικό πόλο έλξης και ένα σημείο αναφοράς για την πόλη και τους Καρδιτσιώτες.
Ως Δημοτική Αρχή, γνωρίζοντας πόσο σημαντικός χώρος είναι το Παλέρμο για το Δήμο μας, θέσαμε ως στόχο την αναβάθμισή του, γι' αυτό προωθήσαμε τη σύνταξη μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την αναβάθμισή του.
Η μελέτη ολοκληρώθηκε ταχύτατα και με αρτιότητα, γι' αυτό και επιτύχαμε την ένταξη του έργου προϋπολογισμού 550.000 € στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο Ε.Π. “Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-13.
Εκφράζω την ικανοποίησή μου και είμαι βέβαιος οτι με τα έργα που θα εκτελεστούν, ο χώρος θα αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά προς όφελος όλων, όσοι τον επισκέπτονται.