Παιδικές Βιβλιοθήκες – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καρδίτσας

image_print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΑΙΣΩΠΟΥ 1 – Τ.Κ. 43100
ΤΗΛ. & ΦΑΞ.: 2441071346
E-mails: paidikesbibliothikes@yahoo.gr

Από τις 19 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η χειμερινή λειτουργία των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.ΠΑ.Κ. Δήμου Καρδίτσας για τη σχολική χρονιά 2022 – 2023.

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, εδώ και 36 χρόνια, (το Νοέμβρη του 1986, πρώτο-λειτούργησε η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίας Παρασκευής) αποτελούν για τα παιδιά της πόλης μας, μια σημαντική εμπειρία εξοικείωσης τους με το βιβλίο, που τους παρέχεται σε ένα περιβάλλον φιλικό, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, με ποικίλα ερεθίσματα ώστε να καλλιεργηθεί με ευχάριστο τρόπο η αγάπη τους για αυτό.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι το καλό παιδικό βιβλίο και η άμεση προσωπική εμπειρία των παιδιών, που απορρέει από τη συμμετοχή τους με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό στις δραστηριότητες των βιβλιοθηκών, υποστηρίζουν και ενισχύουν τον τρόπο που τα παιδιά μαθαίνουν, κρίνουν, παρατηρούν, ερευνούν.

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες απευθύνονται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 0-18 ετών, με στόχο να τα φέρουν από την τρυφερή τους ηλικία μέχρι και την εφηβεία, κοντά στο βιβλίο, ώστε να το αγαπήσουν αλλά και να τους δώσουν τα εφόδια, που θα τα διαμορφώσουν σε αυριανούς ευαισθητοποιημένους αναγνώστες.

Τα τελευταία χρόνια οι συλλογές μας έχουν εμπλουτιστεί και με αρκετά βιβλία ενηλίκων, όλων των κατηγοριών (λογοτεχνία, ιστορία, ψυχολογία, κλπ.), με σκοπό να δίνουν οι ενήλικες το «καλό» παράδειγμα της ανάγνωσης στα παιδιά!!!

Η λειτουργία των Παιδικών Βιβλιοθηκών, βασίζεται σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, που δεν περιορίζεται μόνο στο δανεισμό βιβλίων αλλά επεκτείνεται και σε παράλληλες δραστηριότητες όπως: Βιβλιοπαρουσιάσεις, Βιβλιο-παιχνίδια, Επισκέψεις συγγραφέων- Αφιερώματα, Παιδαγωγικά Παιχνίδια, Επιτραπέζια παιχνίδια, Θεατρικό παιχνίδι, Εικαστικές δραστηριότητες, κατασκευές, Αφηγήσεις και αναγνώσεις παραμυθιών, Εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας συμμετέχουν στο δίκτυο Δημόσιων & Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, που διοργανώνουν την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά, να περνούν εκπαιδευτικά και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους κατά την περίοδο των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Πληροφορίες γύρω από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, μπορείτε να παίρνετε στο τηλέφωνο 2441071346 (πρωινές ώρες) στις σελίδες μας στο Facebookhttps://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas/ & https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας ή να επικοινωνείτε μαζί μας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: paidikesbibliothikes@yahoo.gr.

Επίσης κατά τις μέρες λειτουργίας τους, μπορείτε να επικοινωνείτε και με τις παρακάτω βιβλιοθήκες στα τηλέφωνα:

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» – 2441600660 – Τρίτη & Πέμπτη 4-7 μ.μ.

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» – 2441600661 – Τρίτη & Πέμπτη 4-7 μ.μ.

Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» – 2441600662 – Δευτέρα & Τετάρτη 4 – 7 μ.μ.

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» – 2441600663 – Δευτέρα & Τετάρτη 4 – 7 μ.μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα λειτουργία των 10 παιδικών βιβλιοθηκών μας είναι το παρακάτω:

Σχετικά έγγραφα

Σχετικά σημεία

Σχετικά άρθρα