Παιδικές Βιβλιοθήκες – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καρδίτσας

image_print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
ΑΙΣΩΠΟΥ 1 – Τ.Κ. 43100
ΤΗΛ. & ΦΑΞ.: 2441071346
E-mails: paidikesbibliothikes@yahoo.gr

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 το καλοκαιρινό ωράριο των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας. Εδώ και 35 πλέον χρόνια,(το Νοέμβρη του 1986, πρώτο-λειτούργησε η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίας Παρασκευής) οι Παιδικές Βιβλιοθήκες, αποτελούν για τα παιδιά της πόλης μας, μια σημαντική εμπειρία εξοικείωσης τους με το βιβλίο, που τους παρέχεται σε ένα περιβάλλον καλαίσθητο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, με ποικίλα ερεθίσματα ώστε να καλλιεργηθεί με ευχάριστο τρόπο η αγάπη τους για αυτό.

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. πιστές στο καλοκαιρινό ραντεβού τους, θα πραγματοποιήσουν και φέτος δράσεις, με θέμα τους την ιστορία της Ελλάδας μέσα από 5 μεγάλες ιστορικές περιόδους: 1. Προϊστορία, 2. Κυκλαδικός Πολιτισμός, 3. Αρχαία Ελλάδα, 4. Βυζάντιο και 5. Η Ελληνική επανάσταση του 1821 όπου και θα έχει τη μερίδα του λέοντος των δράσεων, ώστε να τιμήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας τα 200 χρόνια από την έναρξή της!!!

Φέτος είναι άλλο ένα δύσκολο και παράλληλα διαφορετικό καλοκαίρι και για τις παιδικές βιβλιοθήκες, λόγω της πανδημίας του Covid 19. Είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργήσουμε με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τους παρακάτω κανόνες, αλλά παρόλα αυτά, ευελπιστούμε ότι θα περάσουμε άλλο ένα συναρπαστικό καλοκαίρι γεμάτο βιβλία και δράση!!!:

Αναλυτικά το πρόγραμμα λειτουργία των παιδικών βιβλιοθηκών και οι κατάλογοι με τα βιβλία της κάθε μίας, είναι τα παρακάτω:

Σχετικά έγγραφα

Σχετικά σημεία

Σχετικά άρθρα