Παιδικές Βιβλιοθήκες – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καρδίτσας

image_print

Δ.Ο.Π.Α.Κ.
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
Αισώπου 1 – Τ.Κ. 43100 – ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Τηλέφωνο & Φαξ: 2441071346
E-mails: paidikesbibliothikes@yahoo.gr

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, 33 χρόνια τώρα, (Το Νοέμβρη του 1986, πρώτο-λειτούργησε η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίας Παρασκευής) αποτελούν για τα παιδιά της πόλης μας, μια σημαντική εμπειρία εξοικείωσης τους με το βιβλίο, που τους παρέχεται σε ένα περιβάλλον καλαίσθητο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, με ποικίλα ερεθίσματα ώστε να καλλιεργηθεί με ευχάριστο τρόπο η αγάπη τους για αυτό.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι το καλό παιδικό βιβλίο και η άμεση προσωπική εμπειρία των παιδιών, που απορρέει από τη συμμετοχή τους με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό στις δραστηριότητες των βιβλιοθηκών, υποστηρίζουν και ενισχύουν τον τρόπο που τα παιδιά μαθαίνουν, κρίνουν, παρατηρούν, ερευνούν.

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες απευθύνονται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 0-18 ετών, με στόχο να τα φέρουν από την τρυφερή τους ηλικία μέχρι και την εφηβεία, κοντά στο βιβλίο, ώστε να το αγαπήσουν αλλά και να τους δώσουν τα εφόδια, που θα τα διαμορφώσουν σε αυριανούς ευαισθητοποιημένους αναγνώστες.

Η λειτουργία των Παιδικών Βιβλιοθηκών, βασίζεται σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, που δεν περιορίζεται μόνο στο δανεισμό βιβλίων αλλά επεκτείνεται και σε παράλληλες δραστηριότητες όπως: Βιβλιοπαρουσιάσεις, Βιβλιο-παιχνίδια, Επισκέψεις συγγραφέων- Αφιερώματα, Παιδαγωγικά Παιχνίδια, Επιτραπέζια παιχνίδια, Θεατρικό παιχνίδι, Εικαστικές δραστηριότητες, κατασκευές, Αφηγήσεις και αναγνώσεις παραμυθιών, Εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας συμμετέχουν στο δίκτυο Δημόσιων & Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, που διοργανώνει την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά, να περνούν εκπαιδευτικά και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Πληροφορίες γύρω από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, μπορείτε να παίρνετε στο τηλέφωνο 2441071346 (πρωινές ώρες) στις σελίδες μας στο Facebook: https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas/ & https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας ή να επικοινωνείτε μαζί μας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: paidikesbibliothikes@yahoo.gr

Αναλυτικά το πρόγραμμα λειτουργία των 10 παιδικών βιβλιοθηκών μας είναι το παρακάτω:

Σχετικά έγγραφα

Σχετικά σημεία

Σχετικά άρθρα