Το πρόγραμμα “Στέγαση και Επανένταξη” υλοποιεί ο Δήμος Καρδίτσας

18/01/2016
image_print

Με πόρους του προγράμματος νοικιάστηκαν κατοικίες για 6 συμπολίτες,
ενώ θα επισκευαστούν και 4 ιδιόκτητες κατοικίες

Στην υλοποίηση του προγράμματος “Στέγαση και Επανένταξη” που αφορά την ένταξη 12 ωφελούμενων συμπολιτών μας, οι οποίοι ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης και διαβίωσης προχωρά ο Δήμος Καρδίτσας.Οι υπηρεσίες που θα παρασχεθούν είναι παροχή στέγης, κάλυψη ειδών πρώτης ανάγκης, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εργασιακή και νομική συμβουλευτική, χρηματοοικονομική διαχείριση και διασύνδεση με αρμόδιες υπηρεσίες.

Η πορεία υλοποίησης του προγράμματος εξετάστηκε σε σύσκεψη του Δημάρχου κ. Φωτ. Αλεξάκου με την Ομάδα Έργου του προγράμματος, στην οποία συμμετέχουν η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης κ. Ελ. Αντωνίου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου κ. Κατ. Καφαντάρη και η κοινωνική λειτουργός κ. Φ. Γκαραγκούνη

Η πορεία του ανωτέρω προγράμματος μέχρι σήμερα έχει ως εξής:

Η Ομάδα έργου συνεχώς ασχολείται και προσπαθεί να εξασφαλίσει εθελοντές και χορηγούς για τις περιπτώσεις, που η αξία των επιδιορθώσεων στις 4 κατοικίες θα υπερβεί το καθορισμένο ποσό, ενώ έχει την ευθύνη της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας του προγράμματος και των ωφελούμενών του.

Ο κ. Αλεξάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του προγράμματος, επισημαίνοντας οτι στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, ο Δήμος Καρδίτσας αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για την υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν στην στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, ενώ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.