Υποβολή αιτήσεων εκπαιδευτικών για συμμετοχή σε πρόγραμμα

07/11/2013
image_print

Τo Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία του Δήμου Καρδίτσας, υλοποιεί το συγχρηματοδοτούμενο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, πρόγραμμα με τίτλο: «Δράσεις παρέμβασης του ΚΓΚ, στην εκπαιδευτική κοινότητα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας» με έμφαση στην διαμόρφωση βασικών στάσεων και συμπεριφορών που προωθούν την ισότητα των φύλων στις σχολικές κοινότητες.

Το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας ενημέρωσε, με την συνεργασία και υποστήριξη των σχολικών συμβούλων Δ/θμιας εκπ/σης Ν. Καρδίτσας, τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για τις προϋποθέσεις υλοποίησης του προγράμματος. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε στις 22/10/2013 το γραφείο των σχολικών συμβούλων και ενέταξε στη θεματολογία του την πληροφόρηση για το εν λόγω πρόγραμμα. Έχει αποσταλεί επίσης μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πληροφοριακό υλικό, έγκριση από το ΥΠΑΙΘ και αίτηση συμμετοχής των εκπαιδευτικών.

Σ΄ αυτή τη φάση θ΄ αρχίσουν να υλοποιούνται δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης, ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης εκπαιδευτικών (μέσω βιωματικών εργαστηρίων) ώστε να αντιμετωπίζονται κατάλληλα φαινόμενα βίας στο σχολικό περιβάλλον και να παραπέμπονται στοχευμένες περιπτώσεις στους αρμόδιους φορείς πρόληψης και αντιμετώπισης αντικοινωνικών συμπεριφορών.

Η δράση αυτή θα διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2014 και αφορά σε  εκπαιδευτικούς, άνδρες και γυναίκες οι οποίοι/ες θα χωρισθούν σε ομάδες.

Κάθε ομάδα θα συμμετέχει σε 5 δίωρες συναντήσεις συνολικά (1 συνάντηση το μήνα) οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Μ. Αλεξάνδρου 34 στην Καρδίτσα απογευματινές ώρες (6-8)

Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών, θα χορηγηθούν στους εκπαιδευτικούς βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η α΄ φάση υποδοχής αιτήσεων εκπαιδευτικών λήγει σήμερα Παρασκευή 8/11/2013. Παρακαλούμε οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν (σ΄ αυτή ή σε επόμενη φάση) να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν, προσωπικά ή ηλεκτρονικά,  την αίτησή τους.

Αρμόδιο πρόσωπο επικοινωνίας είναι η κα. Αγρογιάννη Βασιλική, Κοινωνιολόγος,  Συντονίστρια του προγράμματος με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 24410 77122  και στα e-mail: wck@hol.gr και agrogianni.v@gmail.com .