Υπογράφτηκε η σύμβαση για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσικού Σχολείου

03/01/2022
image_print

Β. Τσιάκος: Έργο μείζονος σημασίας για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό της περιοχή μας

Στην τελική ευθεία για την κατασκευή και την ολοκλήρωσή του εισέρχεται ένα μεγάλο έργο της Καρδίτσας. Πρόκειται για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του μουσικού γυμνασίου – λυκείου Καρδίτσας συνολικού προϋπολογισμού 3.190.043 ευρώ με ΦΠΑ.  Το πρωί της Δευτέρας 3 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος υπόγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Π. Σβερώνης. Πρόκειται για έργο υψηλής σπουδαιότητας για την εκπαιδευτική κοινότητα που στηρίζει συγχρόνως τον πολιτισμό της περιοχής. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: «Είναι μια σημαντική στιγμή για την Καρδίτσα. Η υπογραφή της σύμβασης αποτελεί μια κατάκτηση για την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και για την περιοχή μας. Στόχος μας είναι να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του μουσικού γυμνασίου-λυκείου και να δημιουργηθεί ένας όμορφος χώρος πολιτισμού. Πρόκειται για μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που είναι κατάλληλη για ομιλίες, θεατρικές, μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις κλπ. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστώ τις υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας για την προετοιμασία, ωρίμανση και δημοπράτηση του έργου».

Στοιχεία για το έργο

Το κτίριο Πολλαπλών Χρήσεων (Κ1) αποτελείται από Ισόγειο, Υπόγειο και Εξώστη. Το Ισόγειο συνολικού εμβαδού Ε= 922,92μ2, περιλαμβάνει την είσοδο, την αίθουσα Συναυλιών, την σκηνή, αποδυτήρια WC αγοριών και κοριτσιών, κλιμακοστάσιο, WC AMEA και βεστιάριο. Επίσης στο κτίριο υπάρχουν στεγασμένοι ημιυπαίθριοι χώροι ανατολικά, δυτικά και νότια συνολικού εμβαδού Ε= 288,44μ2. Το Υπόγειο συνολικού εμβαδού Ε= 192,96μ2, περιλαμβάνει τον χώρο των Η/Μ εγκαταστάσεων, δεξαμενή πυρόσβεσης, προθάλαμο και κλιμακοστάσιο. Ο εξώστης συνολικού εμβαδού Ε= 192,96μ2, περιλαμβάνει τον χώρο Η/Μ εγκαταστάσεων – προβολών, WC κοινού (ανδρών – γυναικών) προθάλαμο και κλιμακοστάσιο. Χωροθετείται ακριβώς πάνω από το Υπόγειο και τον χώρο εισόδου του Ισογείου και η τελική του στάθμη είναι στα +4,50μ.

Στον χώρο Η/Μ εγκαταστάσεων – προβολών στον εξώστη, από την πόρτα μέχρι και τον ανατολικό τοίχο για μήκος 9,40μ, δεν κατασκευάζεται τοίχος μέχρι το ύψος της δοκού οροφής, αλλά υπάρχει στηθαίο ύψους 1,10μ, ώστε να υπάρχει οπτική επικοινωνία με το χώρο της αίθουσας και τον χώρο της σκηνής. Η χρήση του εξώστη προβλέπεται μόνο από καθηγητές ή ηχολήπτες και για αυτό το λόγο υπάρχει πόρτα που κλειδώνει.

Εξοπλισμός

Έχει συνταχθεί μελέτη προμήθειας εξοπλισμού του Κτιρίου με Τεχνικές Προδιαγραφές και Προϋπολογισμό από την Υπηρεσία, σύμφωνα με τιμές μετά από έρευνα αγοράς και περιλαμβάνει :