Ξεκίνησαν οι επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Καρδίτσας

17/12/2013
image_print

Ξεκίνησαν οι επανασυνδέσεις ρεύματος σε κατοίκους του Δήμου Καρδίτσας που ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών, με βάση την σχετική διαδικασία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η αρμόδια Επιτροπή συγκροτήθηκε τη Δευτέρα 16/12 και σ' αυτήν συμμετέχουν ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Δημ. Θεοδωρόπουλος εκ μέρους της Ι.Μ.Θ.Φ. η Αντιδήμαρχος Ειδικών Πληθυσμιακών Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης κ. Ουρ. Σούφλα και η  Δ/ντρια Κοινωνικών Πολιτικών & Δημόσιας Υγείας κ. Θωμ. Τριανταφύλλου- Παππά εκ μέρους του Δήμου Καρδίτσας,  το στέλεχος του  Τμήματος Ελέγχου και Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας κ. Σταμ. Χατζηνικολιδάκης, ο Προϊστάμενος της ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Καρδίτσας κ. Α. Παπαγεωργίου και ο αρμόδιος Προιστάμενος της ΔΕΗ  περιοχής Καρδίτσας κ. Γ Παπακωνσταντίνου.

Η Επιτροπή εξέτασε ήδη τις πρώτες αιτήσεις πολιτών που ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες της  Δ/νσης Κοινωνικών Πολιτικών & Δημόσιας Υγείας, τις οποίες και προώθησε στην ΔΕΗ για έγκριση και άμεση επανασύνδεση.

Από τον Δήμο Καρδίτσας ενημερώνονται  οι κάτοικοι του Δήμου μας  που ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στους οποίους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ, να απευθύνονται άμεσα στην Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών & Δημόσιας Υγείας (Πλαστήρα 62, τηλ 2441354701) για να ενημερώνονται και να υποβάλουν τις απαιτούμενες αιτήσεις και τα δικαιολογητικά.

Η Υπηρεσία θα συγκεντρώνει τα δικαιολογητικά και η Επιτροπή θα εξετάζει άμεσα τις αιτήσεις των δικαιούχων και θα τις προωθεί στην ΔΕΗ, ενώ θα ενημερώνονται όσοι πληρούν τις προυποθέσεις ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, να προβούν στην σχετική αίτηση προς τη ΔΕΗ.

Η Αντιδήμαρχος κ. Ουρ. Σούφλα ευχαριστεί ιδιαίτερα την Ιερά Μητρόπολη για την άμεση ανταπόκριση και την ΔΕΗ για την άριστη συνεργασία και απευθύνει έκκληση προς όλους, όσοι γνωρίζουν περιπτώσεις συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και ηλεκτροδότησης, να ενημερώνουν άμεσα την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για τον συντονισμό των ενεργειών και την κινητοποίηση όλων μας.