16/08/2019

Ξεκινάει ο 2ος κύκλος των δράσεων και… αποδράσεων για ήσυχα και… ανήσυχα παιδιά, και της Καλοκαιρινής εκστρατείας 2019 στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας

image_print

Ξεκινάει τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, ο 2ος κύκλος των Καλοκαιρινών Δραστηριοτήτων Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, που φέτος στο μεγαλύτερο μέρος τους σχεδιάστηκαν από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και φυσικά στο πρόγραμμα ενσωματώθηκαν και δράσεις από την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2019 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Ο τίτλος των δράσεων είναι: «Δράσεις και… αποδράσεις για ήσυχα και… ανήσυχα παιδιά» , και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 7 έως 14 ετών. Ο 2ος κύκλος των δράσεων θα ξεκινήσει με αφιέρωμα σε τρεις μεγάλους ζωγράφους (Βαν Γκογκ, Μαλιέβιτς και Έσερ) και παραδοσιακά παιχνίδια, θα συνεχίσει με δράσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης (παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού, αφιερώματα σε βιβλία και ήρωες αυτών) και θα κλείσει με θέατρο σκιών και μαγικά ταξίδια στον κόσμο!!!

Συνοδοιπόροι μας και στο 2ο κύκλο των δράσεων, θα είναι άλλες 6 βιβλιοθήκες από τον ευρύτερο Θεσσαλικό χώρο και συγκεκριμένα οι: Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Δημοτική Βιβλιοθήκη Δομοκού παράρτημα Νέου Μοναστηρίου, Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας Βόλου, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης, και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης Βόλου..

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου η δράση ξεκινά σε 3 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και συγκεκριμένα:

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου»: «Παίζω με τα παιχνίδια του παππού και της γιαγιάς» – Αναβιώνουμε σε εξωτερικό χώρο παλιά αγαπημένα παιχνίδια (κουτσό, τυφλόμυγα, Πυργάκια, κλπ.), ώστε να μάθουν τα παιδιά πως με υλικά της φύσης ή άχρηστα υλικά (μια σπασμένη κεραμίδα που λειτουργεί ως κιμωλία)κλπ.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά»: Ζωγραφίζω όπως ο Μαλιέβιτς – Από τη σειρά βιβλίων του Δημήτρη Χασάπη «Μαθαίνω να ζωγραφίζω όπως…», ασχολούμαστε με το διάσημο Ουκρανό ζωγράφο Μαλιέβιτς, μαθαίνουμε για τη ζωή του και με έξυπνους τρόπους ζωγραφίζουμε αντίγραφα των έργων του!

Και στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» με τη δράση: Ηλιοτρόπια, καπέλα και έναστροι ουρανοί – Βίνσεντ Βαν Γκογκ – Μέσα από διάφορα βιβλία γνωρίζουμε τη ζωή και το έργο του διάσημου ζωγράφου και προσπαθούμε να φτιάξουμε τα δικά μας ηλιοτρόπια, τους δικούς μας έναστρους ουρανούς και πολλά άλλα.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών.

Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να τις βλέπετε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Και τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, οι καλύτερες «αποδράσεις»… θα είναι στις Βιβλιοθήκες!!!