22/05/2013

Ξεκινά το έργο του αγροτικού εξηλεκτρισμού της Δ.Ε. Κάμπου του Δήμου Καρδίτσας

image_print

???????????????????????????????Προβλέπεται η κατασκευή και λειτουργία 30 νέων δημοτικών παρόχθιων αντλιοστασίων που θα εξυπηρετήσουν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής

Στην φάση της υλοποίησης εισέρχεται πλέον το έργο “ Αγροτικός Εξηλεκτρισμός Δήμου Κάμπου”, (το οποίο είχε ξεκινήσει από το 2010 ), καθώς ολοκληρώθηκαν από την πλευρά του Δήμου Καρδίτσας όλες οι διαδικασίες για την ανάθεση της κατασκευής του στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε (Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και κατατέθηκε στην τράπεζα το ποσό των 162.674,87 € που αντιστοιχεί στην συμμετοχή του Δήμου στον προϋπολογισμό του έργου.

Την Τρίτη 21/5 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Μαρκινό και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Ανάπτυξης κ. Κων. είχαν συνάντηση με τον Δ/ντη της ΔΕΗ- Περιοχή Καρδίτσας κ. Δημ. Κολοβό και την υπεύθυνη του Γραφείου Αγροτικού Εξηλεκτρισμού κ. Καλαμάρα, τους οποίους και ενημέρωσαν για την ολοκλήρωση των διαδικασιών από πλευράς Δήμου, ενώ έλαβαν τη διαβεβαίωση  των στελεχών της ΔΕΗ οτι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. 

Σ' αυτό αναμένεται να συμβάλει και η ύπαρξη των απαιτούμενων εγκαταστάσεων, οι οποίες, όπως ενημέρωσε ο κ. Παπαλός τα στελέχη της ΔΕΗ, έχουν ολοκληρωθεί από το 2010, από τον πρώην Δήμο Κάμπου.

“Ως Δημοτική Αρχή είμαστε σταθερά προσανατολισμένη στην προώθηση έργων και παρεμβάσεων στον πρωτογενή τομέα, καθώς θεωρούμε οτι αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας και μοχλός ανάπτυξης.

Το έργο του αγροτικού εξηλεκτρισμού της Δημοτικής Ενότητας Κάμπου του Δήμου Καρδίτσας είναι μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση του Δήμου στον αγροτικό τομέα, καθώς αφορά την κατασκευή και λειτουργία 30 νέων δημοτικών παρόχθιων αντλιοστασίων που θα συμβάλουν στην μείωση του κόστους παραγωγής για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας του.

Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε εμπράκτως στο πλευρό των αγροτών.” δήλωσε σχετικά με το έργο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Ειδικότερα το έργο “Αγροτικός Εξηλεκτρισμός Δήμου Κάμπου”, προβλέπει  την κατασκευή και λειτουργία 30 νέων δημοτικών παρόχθιων  αντλιοστασίων στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Κάμπου:

Τοπική Κοινότητα Αγ. Θεοδώρου

1 παρόχθιο στη θέση “Τράντο”, 2  στη θέση Αμπέλια, 1 στη θέση “Μαγούλα” και 1 στη θέση “Μάρκες”.

Τοπική Κοινότητα Μακρυχωρίου

4 παρόχθια στη θέση “9/άρια”, 4 στη θέση “Μεγάλο Λιβάδι”, 1 στη θέση “Καλάμι”, 2 στη θέση “Πεσμένη” και 1 στη θέση “Κεχορδέσι”.

Τοπική Κοινότητα Μέλισσας

1 παρόχθιο στη θέση “Ξυραύλακας” και 1 στη θέση “Μποτσανιές”.

Τοπική Κοινότητα Πτελοπούλας

3 παρόχθια στη θέση “Βουλγάρες” και 1 στη θέση “Καλέντζη”.

Τοπική Κοινότητα Σταυρού

3 παρόχθια στη θέση “13/άρια” και 4 παροχών στη θέση  “24/άρια”.