Ξεκινά η κατασκευή των αστικών υποδομών για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall)

09/08/2023
image_print

Το έργο αφορά στο ιστορικό κέντρο της Καρδίτσας

Ξεκινά η κατασκευή των αστικών υποδομών για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall)

Υπόγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος

Την σύμβαση για την κατασκευή ενός ακόμη μεγάλου έργου για την πόλη της Καρδίτσας υπέγραψε το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Πρόκειται για το έργο που αφορά στις αστικές υποδομές για τη λειτουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Σβερώνη. Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου είναι 685.451,54 ευρώ.

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) είναι ένα εγχείρημα που βρίσκει έδαφος σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις αλλάζοντας ολόκληρες περιοχές καθώς καταφέρνει να συνδυάσει την αναβάθμιση των αστικών υποδομών, την διατήρηση της παραδοσιακής εμπορικής ζωής και το πάντρεμα της με το σύγχρονο εμπόριο.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Υπογράψαμε τη σύμβαση για την έναρξη της κατασκευής του υποέργου που αφορά στον Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Καρδίτσας. Όπως είναι γνωστό ο Δήμος εμπλέκεται κυρίως στο επίπεδο της δημιουργίας των αστικών υποδομών για την κατασκευή του Open Mall. Με την έναρξη της κατασκευής ουσιαστικά δίνουμε το έναυσμα για να αλλάξει εικόνα ένα σημαντικό κομμάτι του εμπορικού κέντρου της πόλης που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς περιλαμβάνει την οδό Βάλβη με το ξεχωριστό χρώμα της, την οδό Μ. Αλεξάνδρου και φυσικά το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς που αποτελεί μνημείο της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η συγκεκριμένη παρέμβαση η οποία συνδυάζεται και με σειρά άλλων παρεμβάσεων όπως η μεγάλη ανάπλαση της πλατείας Πλαστήρα, η ανακατασκευή – αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, η κατασκευή πεζοδρομίων, οι εκτεταμένες ασφαλστοστρώσεις σημαντικών κεντρικών αρτηριών της πόλης, περιλαμβάνονται σε όσα υλοποιήσαμε και όσα άμεσα προωθούμε ως κεντρικά έργα ώστε να κάνουμε την πόλη της Καρδίτσας μια πόλη με σύγχρονες αστικές υποδομές, μια πόλη που αξίζει να ζεις» κατέληξε στη δήλωση του ο Δήμαρχος.

Στοιχεία για το έργο

Η μελέτη του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου επιδιώκει την ενίσχυση και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Καρδίτσας. Βασικός στόχος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής αγοράς και την παροχή της βέλτιστης αγοραστικής εμπειρίας. Ταυτόχρονα στοχεύει στην ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και την προσέλκυση αγοραστικού κοινού από άλλες πιο μακρινές περιοχές μέσω της λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής παρέμβασης στον κοινόχρηστο υπαίθριο χώρο.

Στόχος είναι :

Η ανάπλαση επιχειρεί να προσδώσει την τόνωση της τοπικής οικονομίας και να αυξήσει την ροή των επισκεπτών στον δήμο.

Πιο συγκεκριμένα η οριστική μελέτη περιλαμβάνει τα παρακάτω: