Βραβεύτηκαν οι διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες της Καρδίτσας 

03/02/2020
image_print

Σε ειδική εκδήλωση του Δήμου Καρδίτσας
Το βράδυ της Κυριακής στην κατάμεστη αίθουσα του Παυσιλύπου

Πολύ μεγάλη επιτυχία  είχε η εκδήλωση για τη βράβευση καρδιτσιωτών αθλητών που έχουν διακριθεί σε παγκόσμιο, πανευρωπαϊκό, βαλκανικό και πανελλήνιο επίπεδο την οποία οργάνωσε η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΚ. Η εκδήλωση έγινε το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα του Παυσιλύπου η οποία αποδείχθηκε μικρή για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Την εκδήλωση χαιρέτισε εισαγωγικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος ο οποίος τόνισε την αξία του αθλητισμού και της συμμετοχής των πολιτών  είτε στον επαγγελματικό είτε και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ακόμη δήλωσε περήφανος για τους αθλητές μας καθώς όπως είπε συμβάλουν στο να γίνει γνωστή η Καρδίτσα στο πανελλήνιο και όχι μόνο. “Στοχεύουμε να κάνουμε την Καρδίτσα μια πόλη στην οποία ζεις από επιλογή και ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Αντιδήμαρχος κ. Σωτ. Αντωνίου ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής ενώ μίλησε και για κάποιες παρεμβάσεις που  προγραμματίζει η Δημ. Αρχή. Χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνίου ανέφερε: Θεωρούμε χρέος μας να αξιοποιήσουμε το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για άθληση. Θα επιδιώξουμε την ανάδειξη του ρόλου που μπορεί να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί πιστεύουμε πως ο Δήμος μπορεί να φέρει πιο κοντά τον πολίτη στις μεγάλες αξίες και τα ιδανικά.

Στο μικρό χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε στη διοίκηση του Δήμου και του ΔΟΠΑΚ προσπαθούμε και έχουμε ως στόχο να αναδείξουμε τον αθλητισμό σε τρόπο ζωής για όλους τους συμπολίτες, ανεξάρτητα από ηλικία και ιδιαιτερότητες. Μέσα στους άμεσους στόχους μας βρίσκεται η δημιουργία ενός κλειστού προπονητηρίου για τους αθλητές του στίβου, η δημιουργία μιας χωμάτινης διαδρομής στο Αθλητικό Πάρκο και η αποκατάσταση του χώρου μπροστά στις κερκίδες, μέσα στο στάδιο για να αποσυμφορηθούν οι  διαδρομές του ταρτάν και το κοινό που θέλει να περπατήσει να μη δυσκολεύει την προπόνηση των αθλητών. Επίσης, θα εξετάσουμε και τη δυνατότητα δημιουργίας μιας διαδρομής στα Χίλια Δένδρα, μέσα σ΄ ένα μαγευτικό άλσος που θα αποτελέσει καταφύγιο όλων των δρομέων κατά τους θερινούς μήνες”. Στη συνέχεια ο κ. Αντωνίου ευχαρίστησε τον κ. Βάιο Τίγκα για την ουσιαστική βοήθεια του στην διοργάνωση. Επίσης ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσής ταβέρνα “Φουστανάς” στο Ξινονέρι, το ξενοδοχείο “ΆΣΤΡΟΝ” και τη διοίκηση της Παυσίλυπο Α.Ε, για την παραχώρηση της αίθουσας.

Ακολούθησε μια σύντομη διάλεξη για την διατροφή στον επαγγελματικό αθλητισμό από τον καθηγητή του Παν/μιου Θεσσαλίας κ. Αθ. Τζιαμούρτα. Αμέσως μετά βραβεύθηκε ο μεγάλος Έλληνας αθλητής κ. Κώστας Γκατσιούδης Ολυμπιονίκης στον ακοντισμό καθώς και ο Καρδιτσιώτης αθλητής κ. Βάιος Τίγκας που πέτυχε μεγάλες διακρίσεις στη σφαίρα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών της Καρδίτσας. Ειδικότερα βραβεύτηκαν οι εξής:

ΑΘΛΗΤΕΣ-ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

– στον αθλητή Τσιτσιπά Στέφανο για τις διεθνείς διακρίσεις του στην αντισφαίριση και την συμβολή του στην προβολή της πόλης μας.
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα, είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους τενίστες παγκοσμίως και σήμερα είναι 6ος στην παγκόσμια κατάταξη και γράφει ιστορία.

– στον αθλητή Παπαμιχαήλ Αλέξανδρο για την κατάκτηση της 17ης θέσης στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου 2019 στη Ντόχα του Κατάρ στο αγώνισμα των 50χλμ βάδην.
4ο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τον αθλητή μας ο οποίος και προετοιμάζεται για την συμμετοχή του στην 3η κατά σειρά διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων που θα διεξαχθούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

– στην αθλήτρια Ντρισμπιώτη Αντιγόνη για την κατάκτηση της 22η θέσης στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου 2019 στην Ντόχα του Κατάρ στο αγώνισμα των 20 χλμ βάδην.
3ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την Αντιγόνη η οποία προετοιμάζεται και αυτή για την συμμετοχή της στους Ολυμπαικούς αγώνες το φετινό καλοκαίρι.

– στην αθλήτρια Αποστολού Ραφαηλία – Βαΐα για την κατάκτηση της 9ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου IPC 2019 στο Ντουμπάι στο άλμα εις μήκος.
Τονίζεται ότι ήταν η μικρότερη αθλήτρια σε ηλικία που αγωνίστηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

– στην αθλήτρια Λυρίτση Βασιλική για την κατάκτηση με την Εθνική ομάδα της 16ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε στο Σαντιάγκο της Χιλής 2019 στην κατηγορία +47 κιλών.
5η συνεχή χρονιά πρωταθλήτρια Ελλάδος κάνει αισθητή την παρουσία της σε υψηλό και διεθνές επίπεδο στο καράτε.

– στην διεθνή διαιτητή Κουρομπίλια Χρυσούλα για την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών και στο Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE την περίοδο 2019-2020.
Εδώ και χρόνια δίνει το παρόν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις τόσο σε Πανελλήνιο όσο και Παγκόσμιο επίπεδο.

ΑΘΛΗΤΕΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΟΜΑΔΕΣ – ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ 1η έως 3η ΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ 4η έως 6η ΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ