Βραβεύθηκε ο Δήμος Καρδίτσας για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017

04/06/2018
image_print

Θα χρηματοδοτηθεί και από το Πράσινο Ταμείο με 10.000 €, για την ενίσχυση των δράσεών του στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/5 στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου η ειδική εκδήλωση «Τελετή Βράβευσης των ελληνικών Συμμετοχών στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017» που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και την Επιτροπή Ολυμπίων & Κληροδοτημάτων του Ζαππείου υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκ. Παυλόπουλου.

Ο Δήμος Καρδίτσας, ήταν ένας από τους 12 Ελληνικούς Δήμους- σε σύνολο 87 που συμμετείχαν στο διαγωνισμό- που διακρίθηκαν στην περσινή διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν συνολικά πάνω από 2.500 ευρωπαϊκές πόλεις. Ειδικότερα ο Δήμος Καρδίτσας ήταν μεταξύ των 50 πρώτων ευρωπαικών πόλεων στην κατηγορία πόλεις- δήμοι με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων.

Τον Δήμο Καρδίτσας εκπροσώπησαν στην τελετή οι Αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Σβάρνας- ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Δημάρχου κ. Φώτη Αλεξάκου- και Βασίλης Κουρκούνας, η Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Παρασκευή Σδρόλια και η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού κ. Ναταλία Τζέλλου. Τα στελέχη του Δήμου είχαν την ευκαιρία στο περιθώριο της εκδήλωσης, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις για επιτυχημένες πρακτικές, καινοτόμες δράσεις και εφαρμοσμένες τεχνολογίες που συμβάλουν στη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα με στελέχη της πολιτείας, της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η έναρξη της Τελετής πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σ. Φάμελλο, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χ. Σπίρτζη και τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Αθήνα κ. Γ. Μαρκοπουλιώτη. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από την εκπρόσωπο του Δ.Σ. Ζαππείου Μεγάρου κ. Ι. Σαμπράκου, τη Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ειρ. Κλαμπατσέα, τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Γ. Πατρίκιο, τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ κ. Θ. Γκοτσόπουλο και τον εκπρόσωπο των Eurocities κ. J. Caballero. Η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης αφιερώθηκε στη βιώσιμη κινητικότητα και τις ιστορικές πόλεις από την Δρ. Αστικής Γεωγραφίας ΕΜΠ κ. Αυγερινού.

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων στο Δήμο Ηγουμενίτσας για την κατηγορία των μικρών πόλεων, το Δήμο Αμαρουσίου για την κατηγορία των μεγάλων πόλεων και των διακρίσεων στην ελληνική νικητήρια δεκάδα των συμμετεχόντων Δήμων: Καρδίτσας Σάμου, Δελφών, Αλίμου, Ρεθύμνου, Δράμας, Σερρών, Τρικκαίων, Κοζάνης, Λαμίας).

Οι συνολικά 87 ελληνικοί Δήμοι που συμμετείχαν στην εκστρατεία είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις δράσεις και τα επιτεύγματά τους για τη βιώσιμη κινητικότητα, μέσω της συνεχούς ροής φωτογραφιών και video, ενώ παράλληλα η σημαντική δουλειά τους αποτυπώθηκε στο ειδικό Επετειακό Λεύκωμα.

Χρηματοδότηση του Δήμου Καρδίτσας με 10.000 €

Οι 12 Δήμοι που διακρίθηκαν στην περσινή διοργάνωση θα χρηματοδοτηθούν από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις” του Πράσινου Ταμείου με το ποσό των 10.000 € ο καθένας για την ενίσχυση των δράσεών τους στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε ήδη από τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Γ. Πατρίκιο.