Βελτιώνονται οι υποδομές των Δ.Ε. Καλλιφωνίου και Ιτάμου του Δήμου Καρδίτσας

22/01/2019
image_print

Υπογράφηκε από το Δήμαρχο Καρδίτσας Φωτ. Αλεξάκο η σύμβαση του σχετικού έργου προϋπολογισμού 330.000 €

Νέο έργο συντηρήσεων και βελτιώσεων υποδομών στις Τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Καλλιφωνίου και Ιτάμου ξεκινάει τις επόμενες ημέρες. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Κων/νου Ξυλομένου υπέγραψε τη σύμβαση του έργου: “Συντηρήσεις και βελτιώσεις υποδομών Δ.Ε. Καλλιφωνίου και Ιτάμου έτους 2017 – Β’ φάση” προϋπολογισμού 330.000€ που χρηματοδοτείται από τακτικά έσοδα του Δήμου.

Η μελέτη συντάχθηκε μετά από προφορική εντολή του κ. Δημάρχου και αφορά εργασίες βελτίωσης και συντήρησης δημοτικών υποδομών (πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, δρόμοι, πλατείες ) στις Τ.Κ. των Δ.Ε. Καλλιφωνίου και Ιτάμου. Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν τα εξής :

Δ.Ε. ΚΑΛΛΙΦΩΝΙΟΥ

Τ.Κ. Ζαϊμίου: Κατασκευή τσιμενταυλάκων άρδευσης

Τ.Κ. Καλλιφωνίου : Κατασκευή πλακόστρωσης πεζοδρομίου δίπλα στην κεντρική πλατεία με γυαλισμένες πλάκες τσιμέντου πλευράς άνω των 40 εκατ., προμήθεια και τοποθέτηση δύο σκέπαστρων για στάσεις της αστικής και ελαιοχρωματισμός των υπαρχόντων.

Τ.Κ. Δαφνοσπηλιά: Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης από αργολιθοδομή στην είσοδο της κοινότητας.

Τ.Κ. Παλιούρι: Ηλεκτροφωτισμός πλατείας και κατασκευή εγκάρσιου τεχνικού από σκυρόδεμα.

Τ.Κ. Απιδιά: Κατασκευή οδοστρώματος από σκυρόδεμα.

Τ.Κ. Μολόχα: Κατασκευή οδοστρώματος από σκυρόδεμα.

Δ.Ε. ΙΤΑΜΟΥ

Τ.Κ. Αμπελικού: Προμήθεια και τοποθέτηση σωλήνων άρδευσης.

Τ.Κ. Καλλιθήρου: Κατασκευή τσιμενταυλάκων άρδευσης εντός του οικισμού, διαστ.30Χ50 εκατ..

Τ.Κ. Ραχούλα: Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης από σκυρόδεμα (θέση Ζαρομαχαλά και παρκάκι ) και τσιμεντόστρωση δρόμου εντός του οικισμού .

Τ.Κ. Αμάραντος: Τσιμεντόστρωση δρόμου, ντύσιμο με αργολιθοδομή τα παρτέρια στην πλατεία Μαρίτσα και κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης από σκυρόδεμα

Τ.Κ. Νεράιδας: Κατασκευή οδοστρώματος από σκυρόδεμα (κοινοτικός δρόμος προς μεγάλη βρύση ) .

Τ.Κ. Καταφύγι: Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου μπάσκετ, περίφραξη με συρματόπλεγμα και κατασκευή ελαστικού τάπητα στο γήπεδο.

Τ.Κ. Καστανιάς: Αντικατάσταση των θυρών και παραθύρων με νέα, καθώς και τοποθέτηση παντζουριών στο αναψυκτήριο, κατασκευή εγκάρσιου τεχνικού από σκυρόδεμα.

Τ.Κ. Καροπλέσι: Κατασκευή οδοστρώματος από σκυρόδεμα

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος δήλωσε σχετικά: “Η συνεπής και συτηματική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για εξοικονόμηση πόρων έχει αποδώσει καρπούς. Έτσι σήμερα ο Δήμος Καρδίτσας όχι μόνο ανταποκρίνεται στις οικονομικές του υποχρεώσεις, αλλά μπορεί και προγραμματίζει και υλοποιεί δράσεις και σημαντικά έργα με δικούς του πόρους. Το συγκεκριμένο έργο είναι το τρίτο έργο που υλοποιούμε με πόρους που εξοικονόμησε ο Δήμος μας το 2017, διαθέτοντας συνολικά και για τα τρία έργα πάνω από 1.000.000 επιστρέφοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στους ίδιους τους δημότες το πλεόνασμα των πόρων που είναι απόρροια αυτής της προπάθειας”