Τοποθέτηση Δημάρχου Καρδίτσας στη συνέντευξη τύπου για το συνέδριο της ΕΜΕ

07/11/2013
image_print

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση και τη χαρά μου που η Καρδίτσα θα φιλοξενήσει από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου το 30ο Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με θέμα “ Τα Μαθηματικά στην Εκπαίδευση  στην Τεχνολογία και στην Κοινωνία”

Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για ένα κορυφαίο επιστημονικό γεγονός που διοργανώνεται σε ετήσια βάση, προάγοντας τη μαθηματική επιστήμη στη χώρα μας και δίνοντας τη δυνατότητα στους συνέδρους να συζητήσουν για τον ρόλο των μαθηματικών ως εργαλείο για τη γνώση, την κατανόηση του κόσμου και την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Ένα εργαλείο που πρέπει μέσα από το εκπαιδευτικό μας σύστημα να γίνει κτήμα της νέας γενιάς,  για να καλλιεργήσουμε σε όλους τους νέους ανθρώπους την ικανότητα να σκέφτονται, να είναι δημιουργικοί και να μπορούν να επινοούν λύσεις σε απλά και σύνθετα προβλήματα.

Είναι τιμή για την πόλη μας να φιλοξενεί μια τέτοια διοργάνωση που εκτός των άλλων θα αποτελέσει και μια μοναδική ευκαιρία για εκατοντάδες συνέδρους απ' όλη τη χώρα να γνωρίσουν τον όμορφο τόπο μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και την Διοίκηση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για την επιλογή της πόλης μας για τη διοργάνωση του Συνεδρίου και να συγχαρώ θερμά τη Διοίκηση του Παραρτήματος Καρδίτσας για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα για την προετοιμασία του.

Ως Δήμος Καρδίτσας στηρίζουμε αυτή τη διοργάνωση παρέχοντας  κάθε δυνατή βοήθεια  και είμαι βέβαιος  γνωρίζοντας από κοντά την προσπάθεια και το ζήλο της Διοίκησης του Παραρτήματος οτι θα στεφθεί από επιτυχία.