Το ποδήλατο εμπνέει, η Καρδίτσα πρωτοπορεί

07/03/2014
image_print

Η Δημοτική Αγορά επίκεντρο του 1ου  Influence Art & Expression  Festival που διοργανώνεται το διήμερο 8 & 9 Μαρτίου με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών
από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Με τη συμμετοχή δεκάδων  καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία, Ιταλία και Βέλγιο) και με την φιλοδοξία να αποτελέσει την αφετηρία ενός νέου πολιτιστικού θεσμού, που θα καταστήσει την Καρδίτσα σημείο αναφοράς και για τις σύγχρονες μορφές Τέχνης, πραγματοποιείται το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου στη Δημοτική Αγορά Καρδίτσας το 1ο  Influence Art & Expression  Festival που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβαλ γίνεται το Σάββατο 8/3 και ώρα 13.00 στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς, ενώ θα προηγηθεί ποδηλατοπορεία και ξενάγηση των συμμετεχόντων καλλιτεχνών στην πόλη της Καρδίτσας.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για το Φεστιβάλ που δόθηκε την Παρασκευή 7/9 πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο των Εργαστηρίων Τέχνης κ. Βασ. Μπατζιάκα, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Δημ. Κανούτα και τους υπαλλήλους του Δήμου κ. Ελ. Λάππα και Γ. Παύλου που συμμετέχουν στην οργάνωση του Φεστιβάλ τόνισε σχετικά:

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να ενημερώσουμε τους πολίτες της Καρδίτσας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής για το 1ο Influence Art & Expression  Festival, το 1ο Φεστιβάλ Έμπνευσης, Τέχνης και Έκφρασης δηλαδή, που θα διοργανωθεί στην πόλη μας το διήμερο 8 και 9 Μαρτίου.

Μια πρωτοβουλία μιας ομάδας, νέων και “ανήσυχων” ανθρώπων με αγάπη για τις σύγχρονες μορφές Τέχνης , όπως το κόμικ, το βίντεο-αρτ , το γκράφιτι, αλλά και τις “κλασικές” όπως η ζωγραφική και ο χορός που αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή ως Δήμος,  με τα Εργαστήρια Τέχνης, τη Δημοτική Κοινότητα Καρδίτσας και την  Ενεργειακή Κάμπου -Δήμου Καρδίτσας Α.Ε. – Ο.Τ.Α., καθώς θεωρούμε οτι αποτελεί μία ακόμα πρωτοπορία της Καρδίτσας στον Πολιτισμό.

Το θέμα του festival είναι καθαρά επηρεασμένο από την πόλη μας και δεν είναι άλλο από το ποδήλατο.

Το αγαπημένο διαχρονικά μέσο μετακίνησης των Καρδιτσιωτών κάθε  ηλικίας, το σήμα κατατεθέν και σύμβολο της πόλης μας, αποτελεί την βασική πηγή έμπνευσης καλλιτεχνών από τον χώρο της ζωγραφικής, του comic, του video art, του graffiti, του χορού, κ.α. από όλη την Ελλάδα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετέχουν με τις δημιουργίες και τις ερμηνείες τους σ' αυτό το Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιείται επίσης και μία μοναδική έκθεση αναπαλαιωμένων ποδηλάτων,  πολλά από αυτά είναι πραγματικά έργα τέχνης, σπάνιες αντίκες άλλων εποχών.

Το Influence Festival  δεν αφορά μόνο τον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και το ευρύ κοινό, από τον μόνιμο κάτοικο Καρδίτσας , τον επισκέπτη της πόλης αλλά και κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα. Είναι μία έκρηξη δημιουργίας και έκφρασης, μια γιορτή του πνεύματος, στην οποία καλούμε όλους τους Καρδιτσιώτες να παραβρεθούν και να δώσουν την ώθηση που χρειάζεται αυτή η νέα προσπάθεια για να καθιερωθεί ως θεσμός πλαισιώνοντας μια σειρά κορυφαίων πολιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στην πόλη μας και μας κάνουν περήφανους.

Θέλω κλείνοντας να συγχαρώ τους εμπνευστές αυτής της προσπάθειας που με αγάπη για την Τέχνη,  νεανικό ενθουσιασμό και διάθεση προσφοράς συνεργάστηκαν και ανέλαβαν την πρωτοβουλία για ένα τέτοιο πανελλήνιας εμβέλειας γεγονός που προβάλλει ήδη και είμαι βέβαιος οτι θα προβάλλει ακόμα περισσότερο στο μέλλον την Καρδίτσα και την αγάπη των Καρδιτσιωτών για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

Πρόγραμμα Influence Festival

Σάββατο 08/03/2014

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 23:00.

Κυριακή 09/03/2014

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 20:00.

Στο Φεστιβάλ αναμένεται να συμμετάσχει και να μιλήσει ο γνωστός σκιτσογράφος Σπύρος Ορνεράκης, ενώ στο πλαίσιό του η ομάδα Bikeart.gr και η Urbanact υλοποιούν μια σειρά δημόσιων τοιχογραφιών στο 3ο Δημοτικό Καρδίτσας.

Ευχαριστίες από την ομάδα του 1ου  Influence Art & Expression  Festival