Το Δήμαρχο Καρδίτσας επισκέφτηκε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου

11/12/2019
image_print

Β. Τσιάκος: Στηρίζουμε την προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων του Ιδρύματος

Στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρδίτσας και της προσπάθειας που καταβάλουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ιδρύματος, τάσσεται η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας. Ειδικότερα εκπρόσωποι του Δ.Σ. των εργαζόμενων με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Μ. Τέτσιου επισκέφτηκαν στο γραφείο του τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο και του ανέλυσαν τα προβλήματα που δημιουργεί η μη επαρκή στελέχωση του νοσοκομείου με γιατρούς και προσωπικό καθώς και ζητήματα που αφορούν στις υποδομές του ιδρύματος. Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι είναι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής η επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου και για τον λόγο αυτό θέτει το ζήτημα με κάθε ευκαιρία σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Επίσης υπογράμμισε ότι το Νοσοκομείο αποτελεί την κορωνίδα του τοπικού συστήματος υγείας με τεράστια προσφορά στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους του Δήμου Καρδίτσας, του Νομού αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής. Εξάλλου ευχαρίστησε και συνεχάρη τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και γενικότερα όλο το προσωπικό σε όποιον τομέα εργάζεται, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν για να κρατήσουν την αξιοπρεπή λειτουργία του ιδρύματος. Στη συνάντηση παρέστη και ο αντιδήμαρχος διοικητικών θεμάτων κ. Αριστοτέλης Σπάνιας.

Το υπόμνημα

Ειδικότερα στο υπόμνημα που κατέθεσαν στο δήμαρχο οι εργαζόμενοι αναφέρουν τα παρακάτω:

Κύριε Δήμαρχε, σκοπός της επίσκεψης μας είναι να ενημερώσουμε για τα προβλήματα του νοσοκομείου μας, που φυσικά ήδη γνωρίζετε και ευελπιστούμε στην όποια παρέμβαση και βοήθεια από την πλευρά σας.

1. Γνωρίζετε το πολύ μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα, όσον αφορά την λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής. Είναι αδιανόητο σε έναν ολόκληρο νομό με τόσες χιλιάδες κατοίκους, να υπολειτουργεί η Παιδιατρική κλινική. Πρέπει λοιπόν να φροντίσουν οι αρμόδιοι και όχι μόνο, να στελεχώσουν την Παιδιατρική με μόνιμους γιατρούς. Η έλλειψη ιατρών όμως δεν σταματά μόνο στην Παιδιατρική κλινική. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε με την Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική, την Ουρολογική, την ΩΡΛ, την ΜΤΝ, καθώς και με άλλες ειδικότητες.

2. Αύξηση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου μας. Γιατί άραγε το δικό μας Νοσοκομείο χρηματοδοτείται με το μικρότερο ποσό, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλίας;

3. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων μας, που εργάζονται στην φύλαξη και στην καθαριότητα και όχι μόνο, καλύπτοντας με την εργασία τους πάγιες και διαρκείς ανάγκες .

4. Άμεση επισκευή και βάψιμο του κτιρίου όπως και ενεργειακή αναβάθμιση. Ασφαλτόστρωση σε κάποια σημεία μέσα στον προαύλιο χώρο.

5. Κατασκευή ποδηλατοδρόμου μέχρι το νοσοκομείο.

6. Κατασκευή κυκλικού κόμβου έξω από το νοσοκομείο και τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών.

7. Άμεση επαναλειτουργία του φυσικοθεραπευτηρίου.