Το 1ο Influence Art & Expression Festival στην Καρδίτσα

28/02/2014
image_print

Στη Δημοτική Αγορά ,08-09/03/2014, με θέμα έμπνευσης των καλλιτεχνών, το ποδήλατο

Στη Δημοτική Αγορά Καρδίτσας  08 και 09 Μαρτίου,  θα πραγματοποιηθεί το 1ο Influence Art & Expression  Festival,  ένα festival  που ήρθε για να “ταράξει τα νερά”, μία αναγκαιότητα για τα πολιτιστικά δρώμενα της Καρδίτσας. 

Το θέμα του festival είναι καθαρά επηρεασμένο από την πόλη που κάνει το ντεπούτο του και δεν είναι άλλο από «Το ποδήλατο».  Οι επισκέπτες του festival θα έχουν την δυνατότητα να δούν μία μοναδική έκθεση αναπαλαιωμένων ποδηλάτων,  πολλά από αυτά είναι πραγματικά έργα τέχνης, σπάνιες αντίκες άλλων εποχών. Πολλοί καλλιτέχνες από τον χώρο της ζωγραφικής, του comic, του video art, του graffiti, του χορού, κ.α. θα μας παρουσιάσουν τα έργα τους και τις ερμηνείες τους .

Το Influence Festival   όμως δεν αφορά μόνο τους καλλιτέχνες, αλλά και το ευρύ κοινό, από τον μόνιμο κάτοικο Καρδίτσας , τον επισκέπτη της πόλης αλλά και κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα.  Είναι μία έκρηξη δημιουργίας και έκφρασης, μια γιορτή του πνεύματος  που έχει στόχο, με την βοήθεια του κόσμου, να γίνει θεσμός και να καθιερώσει την Καρδίτσα στον σύγχρονο πολιτιστικό χάρτη .

Υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας και την υποστήριξη της Ενεργειακής Κάμπου -Δήμου Καρδίτσας Α.Ε. – Ο.Τ.Α. μία ομάδα νέων ανθρώπων διοργανώνουν με πολύ αγάπη και διάθεση προσφοράς  αυτό το Festival.   Με τη Χαρά Ευδαίμων στη παραγωγή του Festival, τη Σοφία Μπουτανιώτη στο συντονισμό, τη Ρίτα Στυλογιάννη στην υποστήριξη και τις δημιουργικές εργασίες των Δημήτρη Κατσαρή και  Χάρη Καννελακόπουλου, ελπίζουμε να σας επηρεάσουμε και αυτή η «γιορτή» να είναι η αφορμή, όπου η Δημοτική Αγορά θα γίνει το σημείο συνάθροισης ανθρώπων που αγαπούν την τέχνη και ο χώρος που θα προάγει την ελευθερία της έκφρασης, της  δημιουργίας και της ανταλλαγής ιδεών. 

Σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε όλους από κοντά!