Τιμήθηκαν καρδιτσιώτες αθλητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς του Τόκιο

08/11/2021
image_print

Σε μια λιτή αλλά όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καρδίτσας στο αίθριο του Παυσιλύπου τιμήθηκαν οι καρδιτσιώτες αθλητές και οι καρδιτσιώτισσες αθλήτριες που πήραν μέρος στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2020 καθώς επίσης και τους παραολυμπιακούς αγώνες της ίδιας διοργάνωσης. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και σε αυτή παραβρέθηκαν οι αθλητές Αντιγόνη Ντρισμπιώτη 8η Ολυμπιονίκης, Δημήτρης Τσιάμης, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και Παναγιώτα Τσινοπούλου που εκτός όλων των άλλων πολύ μεγάλων επιτυχιών που έχουν στο ενεργητικό τους, μετείχαν και στην τελευταία ολυμπιάδα. Επίσης οι αθλητές των παραολυμπιακών Σωτήρης Γκαραγκάνης (συνοδός του χρυσού ολυμπιονίκη Νάσου Γκαβέλα) και Στέφανος Διαμαντής. Επίσης παρόν ήταν και ο παλαίμαχος αθλητής Άγγελος Παυλακάκης (ο οποίος είναι παντρεμένος με την καρδιτσιώτισσα Κατερίνα Κόφφα) και έχει διαπρέψει στο αγώνισμα των 100 μέτρων. Από την πλευρά των τοπικών αρχών παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη π. Π. Καλλιώρας υπεύθυνος του Γρ. Νεότητας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός, ο Βουλευτής κ. Γ. Κωτσός, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/νος Νούσιος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Θ. Κόντος, οι αντιδήμαρχοι Αριστ. Σπάνιας, Παν. Σβερώνης, Σωτ. Αντωνίου, Όλγα Μακρή και Δημ. Κουφόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Ζυγογιάννης, το μέλος της διοίκησης του ΕΒΕ κ. Στεργιούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γαϊτανίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Β. Μπούτας και Ηλίας Σχορετσανίτης κ.α.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν τόσο ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, όσο και ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός μαζί με τον βουλευτή κ. Γ. Κωτσό. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους αθλητές που μετείχαν στους Ολυμπιακούς και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ως δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε πριν από περίπου δυο χρόνια στηρίζουμε τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Στηρίζουμε όλα τα ομαδικά αθλήματα αλλά και τα ατομικά αθλήματα στα οποία και συμμετέχουν οι αθλητές που είναι σήμερα μαζί μας. Η Καρδίτσα διαθέτει μια σειρά από σημαντικές αθλητικές υποδομές όπου οι αθλητές μας επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μπορούν να προπονούνται. Φυσικά πάντα υπάρχουν και ελλείψεις καθώς εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Έχουμε το παλαιό και το νέο κλειστό που είναι κόσμημα, το κολυμβητήριο, τα γήπεδα στην πόλη και στα χωριά, έχουμε το παλέρμο και το αθλητικό πάρκο που είναι χώροι μαζικού αθλητισμού. Θέλω να υπογραμμίσω ότι κάνουμε μια συστηματική προσπάθεια να βελτιώσουμε το Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Ήδη το καλοκαίρι έγιναν μια σειρά από εργασίες ενώ με τη μεγάλη εργολαβία της ανακατασκευής του χλοοτάπητα και του ταρτάν θα αλλάξει τελείως η εικόνα. Επίσης σύντομα ξεκινά η κατασκευή κλειστού προπονητηρίου κάτω από τη βόρεια κερκίδα ενώ διεκδικούμε την κατεδάφιση της ανατολικής κερκίδας και την ανέγερση άλλης στη θέση της. Σε πρόσφατη συνάντηση μου με τον υπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη συζητήσαμε τη δημιουργία πίστας ΒΜΧ και πίστας skateboard. Ταυτόχρονα ήδη ξεκίνησε η ανακατασκευή του Παλέρμου.

Βεβαίως οι επαγγελματίες αθλητές χρειάζονται πολλά για να καταφέρουν να έχουν μεγάλες επιδόσεις. Προσπαθούμε όσο γίνεται να τους στηρίξουμε. Θυμίζω ότι πρόσφατα το Δημ. Συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα την εισήγηση μου να δοθεί χρηματικό ποσό στους αθλητές που συμμετείχαν στους ολυμπιακούς και προτιθέμεθα τη σχετική απόφαση να την επεκτείνουμε και τους αθλητές των παραολυμπιακών.

Ήδη στο γραφείο μου κάλεσα τους Δημήτρη Τσιάμη, τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ και την Πένυ Τσινοπούλου και τους απένειμα ένα συμβολικό αναμνηστικό για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς.

Εκκρεμεί η απονομή ενός συμβολικού αναμνηστικού στην Ολυμπιονίκη μας την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Επίσης απένειμα συμβολικό αναμνηστικό στους Γκαβέλα και Γκαραγκάνη και πλέον θα ήθελα να τιμήσουμε συμβολικά και τον Στέφανο» κατέληξε ο Δήμαρχος. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος απένειμε σχετικό αναμνηστικό στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ενώ ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός τίμησε τον τενίστα Στέφανο Διαμαντή.