Η Καρδιτσιώτικη ζυθοποιία που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες τη λειτουργία της παράγοντας την μπύρα “Στίλβη”
Τις εγκαταστάσεις της “Ζυθοποιίας Θεσσαλίας”, της Καρδιτσιώτικης μικροζυθοποιίας, όπου παράγεται η μπύρα “Στίλβη”, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας Κοινωνικής Πολιτικής – Υγείας Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Κων. Ψημμένο, την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σωτ. Μπακαλάκου και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδιτσομαγούλας, -όπου εδρεύει η επιχείρηση- κ. Αλ. Αντωνόπουλο.
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη και τις δραστηριότητες, τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των τοπικών επιχειρήσεων και παράλληλα να αναδείξει και να προβάλλει εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας.
Η “Ζυθοποιία Θεσσαλίας” είναι μια νεοϊδρυθείσα μονάδα παραγωγής χειροποίητης φρέσκιας μπύρας, μια προσπάθεια νέων συμπολιτών με γνώση και διάθεση να δημιουργήσουν ένα ποιοτικό προϊόν. Τα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα της ζυθοποιίας είναι κατασκευασμένα στην Ελλάδα. Το νερό –βασική «πρώτη ύλη» μπύρας- είναι από τα καλύτερα της χώρας μας, όσον αφορά τη σύστασή του, τη σκληρότητά του και όλα τα συνολικά χαρακτηριστικά του. Οι βύνες που χρησιμοποιούνται επιλέγονται από τις καλύτερες της Ελλάδος και ο συνδυασμός λυκίσκων μαζί με …το μεράκι των υπευθύνων της ζυθοποιίας για την μπύρα, δημιουργούν μια εξαιρετική γεύση είτε πρόκειται για την δροσιστική Στίλβη lager, είτε για την αρωματική Στίλβη weiss, είτε για την γεμάτη γεύση μαύρη Στίλβη.
Οι μπύρες Στίλβη ήδη διατίθενται σε κάβες, εστιατόρια, και καφετέριες-μπαρ της περιοχής της Καρδίτσας, ενώ σταδιακά θα διατίθεται και από μικρά παντοπωλεία. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους υπεύθυνους της επιχείρησης για το εγχείρημά τους, ευχόμενος οι μπύρες τους να κερδίσουν σύντομα την προτίμηση των καταναλωτών τόσο εντός, όσο και εκτός Καρδίτσας. Η ανάπτυξη μιας τοπικής επιχείρησης, όπως είπε, έχει πάντα θετικό αντίκτυπο και στην τοπική οικονομία και η συγκεκριμένη δραστηριότητα μάλιστα θα μπορούσε να στηρίξει και τον αγροτικό τομέα μέσω της καλλιέργειας και της παραγωγής όλων των πρώτων υλών σε τοπικό επίπεδο.