Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω!!!

12/07/2018
image_print

Συνεχίστηκε και την Τετάρτη 11 Ιουλίου, η 7η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα και στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Το θέμα της ημέρας: «ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω!!!» Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω. Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ ΘΑ ΓΙΝΩ, φώναξαν τα παιδιά γνωρίζοντας διάφορα επαγγέλματα καινούρια αλλά και παλιά που δεν υπάρχουν πια (καρβουνιάρης, καρεκλάς, παγοπώλης).ΚΑΝΕΙΣ τους δεν θέλει να γίνει…τα παραπάνω. Μπορεί όμως να γίνει ένα από τα 15.625 επαγγέλματα που υπάρχουν στο εκπληκτικό βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Όταν μεγαλώσω μπορώ να γίνω…» από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Επίσης διαβάσαμε και τα βιβλία της Virginie Morgand «Μα τι κάνουν οι μεγάλοι όλη μέρα:» από τις εκδόσεις Πατάκη και «Η Πιπίτσα ταξιδεύει…….στα επαγγέλματα», της Μάρως Θεοδωράκη, από τις εκδόσεις Διάπλαση, ζητώντας από τα παιδιά να καταγράψουν όλα τα επαγγέλματα στα οποία αναφέρονταν τα βιβλία. Στη συνέχεια, κατέγραψαν  και ζωγράφισαν σ ‘ένα έντυπο το επάγγελμα που θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν και συζητήσαμε τα όνειρά τους.

Τέλος τα παιδιά έπαιξαν το παιχνίδι της Αβ των επαγγελμάτων, όπου έγινε και η σχετική λίστα αρκετών επαγγελμάτων που ήξεραν, αλλά και αρκετών που δεν ήξεραν και έφτιαξαν και μερικά φανταστικά επαγγέλματα, όπως Καθαριστής ειδήσεων στην τηλεόραση, γιατρός παγωτών στην έρημο, φωτογράφος μουστακιών σε μουσείο, φρουρός τούρτας σε πάρτυ, πασπαλιστής άχνης σε κουραμπιέδες!!!

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου, στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικιών «Αγίου Νικολάου», «Λάκας Μαντζάρα» και Δημοτικού Διαμερίσματος Παλαιοκκλησίου, θα πραγματοποιηθούν δράσεις με θέμα: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Τόποι εγκλήματος. Μέσα στο δάσος, σε μια εγκαταλειμμένη έπαυλη, στο δρόμο μια πολυσύχναστης πόλης, ενός μικρού χωριού. Σε ποιους τόπους εξελίσσονται οι αστυνομικές ιστορίες και πώς επηρεάζουν την εξέλιξη της υπόθεσης;

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!