Τέλος στην ανεξέλεγκτη στάθμευση μοτοσικλετών στο κέντρο της Καρδίτσας

11/01/2016
image_print

Δήμος Καρδίτσας και Σύλλογος Μοτοσικλετιστών καλούν τους οδηγούς μηχανοκίνητων δικύκλων να χρησιμοποιούν αποκλειστικά
και μόνο τις 300 δωρεάν θέσεις στάθμευσης που οριοθέτησε ο Δήμος σε 22 σημεία κεντρικών οδών της πόλης

Τέλος στην ανεξέλεγκτη στάθμευση μηχανοκίνητων δικύκλων σε πλατείες, πεζοδρόμους, πεζοδρόμια και θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη της Καρδίτσας επιδιώκει να βάλει ο Δήμος Καρδίτσας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα προχώρησε στην οριοθέτηση με πλαστικές κορίνες 300 θέσεων δωρεάν στάθμευσης δικύκλων σε 22 σημεία κεντρικών οδών της πόλης. Οι θέσεις αυτές, στην συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν καθοριστεί με παλαιότερες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, όπως όμως αποδείχθηκε στην πράξη, λόγω της απουσίας προστατευτικών, αλλά και της “απροθυμίας” πολλών μοτοσικλετιστών να κάνουν χρήση, οι θέσεις αυτές καταλαμβάνονταν από αυτοκίνητα.

Την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη στάθμευση των μηχανοκίνητων δικύκλων στηρίζει πλήρως και ο Σύλλογος Μοτοσικλετιστών Καρδίτσας, όπως επιβεβαιώθηκε και στην συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρόεδρο του Σ.ΜΟ.Κ. κ. Νικ. Ράϊκο. Μάλιστα Δήμος Καρδίτσας και Σ.ΜΟ.Κ. θα πραγματοποιήσουν κοινή ενημερωτική καμπάνια το επόμενο δεκαήμερο, με τη διανομή εντύπου που θα απευθύνεται σε όλους τους μοτοσικλετιστές, τους οποίους θα καλούν να χρησιμοποιούν στο εξής αποκλειστικά και μόνο τις συγκεκριμένες θέσεις για τη στάθμευση των οχημάτων τους.

Μετά τη λήξη της παραπάνω ενημερωτικής εκστρατείας θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των αρμοδίων υπηρεσιών για τη βεβαίωση παραβάσεων σε όσους συνεχίσουν και να σταθμεύουν σε πλατείες, πεζοδρόμους και θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης

Ανοιχτή επιστολή προς τους μοτοσικλετιστές

Ειδικότερα στο ενημερωτικό έντυπο θα αναφέρονται τα εξής:

Φίλε μοτοσυκλετιστή
Στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στο κέντρο της Καρδίτσας προχωρήσαμε το τελευταίο διάστημα στην τοποθέτηση πλαστικών κορινών σε 22 σημεία κεντρικών οδών, οριοθετώντας 300 περίπου θέσεις ΔΩΡΕΑΝ στάθμευσης των μηχανοκίνητων δικύκλων.
Θέσεις που συνήθως μέχρι σήμερα καταλαμβάνονταν στην πλειοψηφία τους από αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα εσύ και οι άλλοι μοτοσικλετιστές να αναγκάζεστε πολλές φορές να σταθμεύετε σε σημεία, όπου απαγορεύεται η στάθμευση και συχνά να βεβαιώνονται σε βάρος σας κλήσεις από τα αρμόδια όργανα της ΕΛ.ΑΣ ή τη Δημοτική Αστυνομία.
Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μοτοσικλετιστών Καρδίτσας από 11-20 Ιανουαρίου πραγματοποιούμε μια 10ήμερη εκστρατεία ενημέρωσης και σε καλούμε στο εξής να χρησιμοποιείς για τη ΔΩΡΕΑΝ στάθμευση του οχήματός σου τις συγκεκριμένες θέσεις.
Επισημαίνουμε ότι όσοι συνεχίσουν και μετά τη λήξη της παραπάνω ενημερωτικής εκστρατείας να σταθμεύουν σε πλατείες, πεζοδρόμους, θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, θα ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις παραβάσεις τους.”