Τα “Ρογκάτσια” κλείνουν τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καρδίτσας

05/01/2015
image_print

Με τα“Ρογκάτσια” να περιφέρονται στην πόλη της Καρδίτσας, αλλά και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου πέφτει η “αυλαία” των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας.

Τα “Ρογκάτσια” από τις Τοπικές Κοινότητες Μυρίνης, Πορτίτσας, Αγίας Τριάδας, αλλά και του Παλαμά αντάμωσαν το πρωί της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, αφού προηγουμένως “αναστάτωσαν” όλο το κέντρο της πόλης με τις κουδούνες, τα πειράγματά τους και τα τραγούδια τους.

Σήμερα Τρίτη 6 Ιανουαρίου και ώρα 10.30 π.μ. τα “Ρογκάτσια” της Μυρίνης θα “ξεσηκώσουν” τους χωριανούς τους στην κεντρική πλατεία της Μυρίνης, ενώ στις 12μμ.  ο Μορφωτικός Εκπολιστικός Σύλλογος Ζαϊμιωτών θα αναβιώσει τα “Ρογκάτσια” στην κεντρική πλατεία του Ζαϊμίου.

Εντυπωσιακή ήταν για μία ακόμα φορά η εμφάνιση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καρδίτσας στην καθιερωμένη ετήσια συναυλία που πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής 4 Ιανουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα  του Παυσιλύπου. Το πρόγραμμα που ερμήνευσαν τα μέλη της υπό τη Δ/νση του μαέστρου Νίκου Μπανιά ενθουσίασε το κοινό και απέσπασε το θερμό τους χειροκρότημα.

Πολλοί συμπολίτες απόλαυσαν επίσης και τις συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα βράδια στο αναψυκτήριο του Παυσιλύπου, με το μουσικό σχήμα “Χρόες” την προηγούμενη Τρίτη και τη νεανική μπάντα Cross Roads το Σαββατόβραδο.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε τέλος και η εκδήλωση  που οργάνωσε το πρωί της Κυριακής στο αναψυκτήριο Παυσιλύπου η Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας. Μικροί και μεγάλοι κάθε ηλικίας έκαναν πραγματικότητα το "Make and Take" με την πολύτιμη βοήθεια των μελών της Λέσχης. Αεροπλάνα,ελικόπτερα, αυτοκίνητα,άρματα μάχης, καράβια,υποβρύχια και γνωστές φιγούρες του Λέγκολας,του Γκάνταλφ και άλλων ηρώων της τριλογίας "Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών" στάθηκαν αφορμή οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά βασικές αρχές και κανόνες του στατικού μοντελισμού και ολοκληρώνοντας  το μοντέλο τους ν' αποκτήσουν την δική τους μοντελιστική φιγούρα!