«Τα παράπονα στον Δήμαρχο» μέσω αναβαθμισμένης ψηφιακής πλατφόρμας

13/05/2020
image_print

Εφαρμογή του Δήμου Καρδίτσας με την οποία οι δημότες θα μπορούν να καταθέτουν μέσω κινητού ή υπολογιστή  τα αιτήματα τους

«Τα παράπονα στον Δήμαρχο» ονομάζεται η εφαρμογή που ήδη έχει θέσει εκ νέου σε λειτουργία η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας. Η εφαρμογή η οποία προϋπήρχε μεν, αλλά για σημαντικό χρονικό διάστημα υπολειτουργούσε, καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια να λειτουργήσει αποτελεσματικά και συγχρόνως να εξυπηρετήσει τους δημότες κυρίως στα ζητήματα «καθημερινότητας». Πρόκειται ουσιαστικά για μια ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία οι δημότες μπορούν να καταθέτουν τα αιτήματα τους ηλεκτρονικά, χρησιμοποιώντας είτε το κινητό τους τηλέφωνο, είτε και τον υπολογιστή. Για παράδειγμα ο δημότης που θέλει να αναφέρει την ύπαρξη μιας λακκούβας σε κάποιο δρόμο ή μια κατεστραμμένη κολώνα φωτισμού ή ένα σπασμένο παγκάκι κλπ., μπορεί να τραβήξει φωτογραφία με το κινητό του και να την αποστείλει μέσω της εφαρμογής στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου. Στη συνέχεια ανάλογα με τη φύση του αιτήματος γίνεται προώθηση προς την αρμόδια υπηρεσία ώστε να υπάρξει η κατάλληλη αποκατάσταση – διεκπαιρέωση. Εφόσον ο δημότης το επιθυμεί με την ολοκλήρωση του αιτήματός του, θα ενημερώνεται από την υπηρεσία είτε ηλεκτρονικά μέσω e mail ή sms είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.  Πιο αναλυτικά, ο χρήστης αφού κατεβάσει την εφαρμογή στο android ή ios, κινητό ή τάμπλετ, ακολουθεί μια απλή διαδικασία εγγραφής και στη συνέχεια είναι έτοιμος να καταχωρήσει εύκολα και γρήγορα το αίτημά του ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Κατηγορία
  2. Περιγραφή
  3. Φωτογραφία
  4. Τοποθεσία

Η εφαρμογή “myKarditsa app” όπως είναι η αγγλική ονομασία της πλατφόρμας, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην βελτίωση της  αμφίδρομης επικοινωνίας του Δήμου με τους δημότες και αναμένεται να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίλυση μικροζητημάτων που πολλές φορές κάνουν δύσκολη τη ζωή των πολιτών. Να σημειωθεί ότι για να κατεβάσει κάποιος την εφαρμογή στο κινητό του, μπορεί να χρησιμοποιήσει το App Store ή το Google play και να κάνει αναζήτηση myKarditsa app. Φυσικά η εφαρμογή παρέχεται δωρεάν. Τέλος η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και μέσο ηλεκτρονικών υπολογιστών. Για να τη χρησιμοποιήσει κάποιος μπαίνει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας (https://dimoskarditsas.gov.gr/) και από το μενού της αρχικής σελίδας επιλέγει το σύνδεσμο Αιτήματα.

Σχετικά έγγραφα