Τα παιδιά γιορτάζουν… Τα παιδιά διεκδικούν

26/11/2021
image_print

Ενημερωτική εκδήλωση στο 19ο Δημοτικό Σχολείο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας , Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με την Διευθύντρια, κ. Μηλιώνη Σοφία, και τον σύλλογο διδασκόντων του 19ου Δημοτικού Σχολείου, όπου φοιτούν μαθητές Ρομά, υλοποίησαν εκπαιδευτική δράση στο χώρο του σχολείου τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά παρακολούθησαν την αφήγηση του παραμυθιού « Όλοι γεννιόμαστε ελεύθεροι» του Ευγένιου Τριβιζά, στο οποίο περιγράφεται η Παγκόσμια Διακήρυξη

των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και βίντεο της UNICEF, στο οποίο προβάλλονται με απλό και κατανοητό τρόπο τα δικαιώματα του παιδιού. Στη συνέχεια, τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες με εκπαιδευτικό υλικό για τα δικαιώματα τους ζωγραφίζοντας και κατασκευάζοντας τη δική τους αφίσα.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.