Τα μέσα μεταφοράς

09/07/2018
image_print

Ξεκίνησε σε τρεις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η τέταρτη εβδομάδα δράσεων, της 7ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα της ημέρας ήταν: «ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Τα μέσα μεταφοράς. Μεταφορικά μέσα σήμερα στη βιβλιοθήκη και τα παιδιά, άλλα με ποδήλατα, με αυτοκίνητα, με…τα πόδια, ήρθαν και παρατήρησαν, περιέγραψαν, κατέγραψαν τα φωτογραφικά δεδομένα του προγράμματος.

Αφού πρώτα διαβάσαμε την ιστορία «Τα καράβια που έκαναν το Μεγαλέξαντρο να κλάψει, δυο φορές» από το θαυμάσιο βιβλίο των Μαρία Αγγελίδου – Αντώνη Παπαθεοδούλου «Καράβια που ταξίδεψαν την περιέργεια» από τις εκδόσεις Ίκαρος, τα παιδιά, είτε χωρισμένα σε ομάδες, είτε μόνα τους, διαλέγοντας από μια φωτογραφία, προσπάθησαν να καταγράψουν με κάθε λεπτομέρεια τα μέσα μεταφοράς, το ποσό άνετα γίνονταν τα ταξίδια παλιά και πόσο σήμερα.

Κάθε παιδί με ένα βιβλίο ταξίδεψε με όλα τα μέσα που έχουν τροχό, μηχανή…πόδια, φτερά(το πρώτο μεταφορικό μέσο τους …ο πελαργός),και όλη η ομάδα έφτιαξε τη χρονογραμμή των μέσων. Τέλος πέταξαν με το μικρό πρίγκιπα κι έζησαν την πιο όμορφη περιπέτεια!!!!

Την Τρίτη 10 Ιουλίου, οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας συνεχίζονται στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικιών «Αγίου Νικολάου», «Λάκας Μαντζάρα», με θέμα: ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Το παλάτι της μνήμης. Το παλάτι της μνήμης είναι μια φανταστική τοποθεσία στο μυαλό σου μπορεί κανείς να φυλάει εικόνες που θέλει να κρατήσει στη μνήμη του. Ελάτε να χτίσουμε ένα!

Και στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», με θέμα: ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ: Τα ρούχα μου. Ντύνουμε μια χάρτινη κούκλα στο μπόι μας με τα αγαπημένα μας ρούχα.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!