Τα δικά μας καλοκαιρινά ίχνη, λένε στα ζάρια την ιστορία τους!!!

02/09/2020
image_print

Με δύο από τις τρεις προγραμματισμένες δράσεις συνεχίστηκε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, η τελευταία εβδομάδα, των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Τα ζάρια που λένε ιστορίες… με αρχή και τέλος, ήταν το θέμα στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα». Με τη βοήθεια των εικονοζαριών του Rory και δίνοντας την αρχή και το τέλος, άρχισαν τα παιδιά να φτιάχνουν τη δική τους φανταστική ιστορία.

Ξεκινώντας με τις γνωστές φράσεις «Μια φορά κι έναν καιρό…», «Ήταν κάποτε…», «Τα πολύ παλιά χρόνια…» κλπ. και ρίχνοντας τα 9 ζάρια του Rory, με τις εικόνες που βγάζουν αμέτρητους συνδυασμούς, έπλασαν φανταστικές ιστορίες κι ένιωσαν για λίγη ώρα και τα ίδια συγγραφείς!!!

Η παραπάνω δράση, σχεδιάστηκε από την κοινωνιολόγο Κυρία Ειρήνη Βοκοτοπούλου και υλοποιήθηκε σε Καλοκαιρινές Εκστρατείες που οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και η Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Future Library».

Αντίο στο καλοκαίρι, αντίο στις ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και διασκέδασης, αντίο στις καθημερινές δράσεις των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας. Με φαντασία, με περιπέτειες, με αστεία, με χαρά, με ηρεμία, με ασφάλεια, με αγάπη, τα παιδιά άφησαν τα καλοκαιρινά τους ίχνη για μια ακόμη χρονιά στις αγαπημένες τους βιβλιοθήκες.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», στόλισαν τη σημαία του αποχωρισμού με ήλιο, ποτάμια, σπίτια και χρωματιστές καρδιές, όπως είναι και η ζωή τους… πολύχρωμη, πανέμορφη!!!

Τη Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί μία δράση, στις παρακάτω τρεις παιδικές βιβλιοθήκες:

Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» & Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» – Τα δικά μας καλοκαιρινά ίχνη. Με καθημερινά καλοκαιρινά υλικά και κομμάτια υφασμάτων από παλιά αγαπημένα μας ρούχα, σεντόνια, κλπ. Φτιάχνουμε σε χαρτί ή σε ύφασμα, τη σημαία του καλοκαιριού και διάφορα καλοκαιρινά κοσμήματα, για να θυμόμαστε άλλο ένα αξέχαστο καλοκαίρι!!!

Οι δράσεις θα έχουν διάρκεια περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά και θα γίνουν όλες σε εξωτερικό από τη βιβλιοθήκη χώρο. Όλοι όμως μικροί και μεγάλοι, θα πρέπει να έχουν μαζί τους μάσκες προστασίας, ώστε όταν θα μπουν στη βιβλιοθήκη για δανεισμό ή επιστροφή βιβλίων, να τις φοράνε απαραίτητα.

Οι βιβλιοθήκες θα είναι ανοιχτές από τις 9 το πρωί και μέχρι τις 2 το μεσημέρι για δανεισμούς και επιστροφές βιβλίων μικρών και μεγάλων.

Μέσα στο χώρο των παιδικών βιβλιοθηκών θα μπορούν να μπαίνουν ανά δύο ενήλικες ή παιδιά, φορώντας πάντα μάσκα, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια, όπου θα μπορούν να μπουν όλοι μαζί και να κρατούν μεταξύ τους τις απαραίτητες αποστάσεις.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10:30 έως τις 11:45 περίπου και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών, διότι οι περισσότερες απαιτούν γραφή και ανάγνωση. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Αυτό το καλοκαίρι ερχόμαστε κοντά… μόνο με τα βιβλία!!!