Σύσκεψη για τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Καρδίτσας

10/10/2013
image_print

Συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες και των Ειδικών Σχολείων του Ν. Καρδίτσας, το Δ/ντη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και τη Δ/ντρια του Ειδικού Νηπιαγωγείου Καρδίτσας είχε την Πέμπτη 10/10 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ.Κων. Παπαλός.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Νικ. Μουζιούρας και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωαν. Ζορμπάς συζητήθηκε το θέμα της μετεγκατάστασης του Ειδικού Σχολείου, αίτημα που θέτει ο Σύλλογος, καθώς οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις κρίνονται ανεπαρκείς για τον αριθμό των νηπίων και των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο.

Ο κ. Παπαλός διαβεβαίωσε τη Διοίκηση του Συλλόγου οτι ο Δήμος αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία κάθε ζήτημα που αφορά ειδικές κατηγορίες πληθυσμού, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για παιδιά με αναπηρίες και είναι δεδομένη η διαθεσή του να ικανοποιήσει το αίτημα μετεγκατάστασης του Ειδικού Σχολείου σε καταλληλότερο χώρο.

Μάλιστα σε συνεργασία με τους Προέδρους των δύο συναρμόδιων Επιτροπών πρότεινε και κάποιους χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το Ειδικό Σχολείο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων. Κατσάρας και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για την ευαισθησία που επιδεικνύει για το θέμα και δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν στα υπόλοιπα μέλη τις προτάσεις, ώστε να καταλήξουν στην βέλτιστη λύση για τη στέγαση του σχολείου.