Συνεργασία Δήμου – καταστηματαρχών για μια καθαρότερη Καρδίτσα

21/10/2014
image_print

Κοινή ενημερωτική εκστρατεία στο εμπορικό κέντρο της πόλης αποφασίστηκε στη συνάντηση της Δημοτικής Αρχής  με τους Προέδρους του ΕΒΕ,
του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας και της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής

Συνάντηση με τους Προέδρους του ΕΒΕ κ. Ηλ. Αντωνίου, του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλ. Αντωνίου και της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Καρδίτσας κ. Χρ. Παππά είχε την Τρίτη 21/10 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος μαζί με τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας κ. Σωτ. Αντωνίου και Επιχειρηματικότητας κ. Κων. Ψημμένο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της καθαριότητας, ιδιαίτερα στο  κέντρο της πόλης που επιβαρύνεται περισσότερο από τη λειτουργία εμπορικών και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και διαπιστώθηκε η ανάγκη συνεργασίας του Δήμου με τους καταστηματάρχες, ώστε να διευκολύνεται το έργο της καθαριότητας και να αναβαθμιστεί η εικόνα του εμπορικού κέντρου προς όφελος όλων.

Οι Πρόεδροι των επαγγελματικών φορέων ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο στο κάλεσμα του Δήμου να υπενθυμίσουν προς τα μέλη τους τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά στην καθαριότητα και συμφωνήθηκε την επόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί κοινή ενημερωτική καμπάνια, “πόρτα- πόρτα”, στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Ήδη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σωτ. Αντωνίου έχει ετοιμάσει δύο επιστολές που θα μοιραστούν στους εμπόρους και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής αντίστοιχα, στις οποίες μεταξύ άλλων επισημαίνεται οτι “ Η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα αποτελούν κοινωνικά αγαθά άμεσης προτεραιότητας. Όλοι οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε για να βελτιώσουμε την εικόνα της Πόλης μας, να τη διατηρήσουμε όμορφη, καθαρή και ανθρώπινη.
Κάθε δημότης οφείλει να έχει στο νου του ότι η καθαριότητα είναι ΚΑΙ δική του υπόθεση.”

Στην επιστολή προς τους εμπόρους δίνεται έμφαση στην ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας, ενώ στην επιστολή για τους  υπεύθυνους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πέρα από τα ανακυκλώσιμα υλικά δίνεται έμφαση στον ενδεδειγμένο τρόπο διάθεσης των  απορριμμάτων από την κουζίνα τους, τα οποία πριν τοποθετηθούν σε σάκους απορριμμάτων, οι οποίοι θα φέρουν το όνομα της επιχείρησης,  πρέπει να έχουν στραγγιστεί επιμελώς.

Επίσης υπενθυμίζεται η υποχρέωση των υπευθύνων επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν κατόπιν σχετικής άδειας κοινόχρηστους χώρους για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, να διατηρούν διαρκώς τους χώρους καθαρούς με δικά τους μέσα, ανεξάρτητα από το χρόνο καθαρισμού από τα συνεργεία του Δήμου.