Συνεργασία Δήμου Καρδίτσας – Ιεράς Μητρόπολης για τη σίτιση των απόρων

22/10/2014
image_print

 Ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Ελ. Αντωνίου συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη κ.κ. Τιμόθεο με θέμα την ενίσχυση του “Σπιτιού της Αγάπης” με μερίδες φαγητού που προσφέρουν φορείς και καταστηματάρχες εστίασης που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής

Μεγάλη ανταπόκριση από φορείς που παρέχουν υπηρεσία σίτισης και επιχειρήσεις εστίασης και catering της περιοχής μας, βρίσκει η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για προσφορά αδιάθετων μερίδων φαγητού από διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις στο “Σπίτι της Αγάπης”, προκειμένου να καλύπτονται οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες σίτισης άπορων συμπολιτών.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αλληλεγγύης, Ειδικών Πληθυσμιακών Ευπαθών Ομάδων & Εθελοντισμού κ. Ελ. Αντωνίου επισκέφθηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία, αλλά και γενικότερα για την συνεργασία Δήμου – Εκκλησίας στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Κοινή ήταν η εκτίμηση οτι η συνεχής όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων επιβάλλουν την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ενίσχυση του εθελοντισμού και την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα και στερούνται βασικών αγαθών και δυνατότητα πρόσβασης σε αναγκαίες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή, μέσω και της Αντιδημαρχίας  Αλληλεγγύης, Ειδικών Πληθυσμιακών Ευπαθών Ομάδων & Εθελοντισμού για την αξιοποίηση των μερίδων φαγητού που περισσεύουν από διάφορες εκδηλώσεις, για την ενίσχυση του συσσιτίου που παρέχει το “Σπίτι της Αγάπης”.

 Έπειτα από ένα πρώτο κύκλο επαφών ανταποκρίθηκαν θετικά το Γενικό Νοσκομείο και το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας που θα προσφέρουν σε καθημερινή βάση τις μερίδες φαγητού που περισσεύουν από την σίτιση των νοσηλευομένων και των μαθητών αντίστοιχα.

Θετική ήταν επίσης και η ανταπόκριση των επιχειρήσεων εστίασης και catering:

Tα κέντρα διασκέδασης “Μέγαρο Χατζοπλάκη” και “Δέλτα”, το ξενοδοχείο “Thessalikon Grand”, το αρτοποιείο – catering “Αφοι Χατζόπουλου” και τα catering “Σεραϊκόν” και Μάνθου Τάτσιου  θα προσφέρουν στο “Σπίτι της Αγάπης” όλες τις αδιάθετες μερίδες φαγητού των εκδηλώσεων που διοργανώνουν, ενώ ήδη ο Σύλλογος Αρτοποιών Καρδίτσας προσφέρει άρτους.

Ο Σεβασμιότατος συνεχάρη τον Δήμαρχο και την αρμόδια Αντιδήμαρχο για την πρωτοβουλία αυτή, καθώς και τους φορείς και επιχειρήσεις που τη στηρίζουν και υπογράμμισε οτι η τοπική εκκλησία επιζητά τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, αλλά και τους ιδιώτες που μπορούν και θέλουν να στηρίξουν το φιλανθρωπικό έργο που υλοποιείται μέσα από δικές της ή άλλες δομές, χωρίς να επιδιώκει πρωταγωστικό ρόλο.

“Όλοι τον ίδιο στόχο έχουμε, να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας και αυτή είναι μια προσπάθεια όπου απαιτεί συνεργασία και συλλογικότητα.” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος.

Πλήρης ταύτιση απόψεων διαπιστώθηκε και στην ανάγκη να γίνεται τακτικός απολογισμός δράσης όλων των κοινωνικών- φιλανθρωπικών δομών, ώστε και το έργο που επιτελούν να γίνεται ευρύτερα γνωστό, αλλά και όσοι φορείς ή πολίτες τις στηρίζουν με δωρεές και προσφορές να γνωρίζουν πως αυτές αξιοποιούνται. Έτσι εκτιμάται οτι θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.