Συνεχής η προσπάθεια βελτίωσης της καθαριότητας στο Δήμο Καρδίτσας

10/09/2015
image_print

 Οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, η εντατικοποίηση της προσπάθειας των εργαζομένων,
η ενίσχυση της Υπηρεσίας μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας με τη συνεργασία και των πολιτών έχουν αποδώσει θετικά αποτελέσματα 

Στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τη Δημοτική Αρχή και τους εργαζόμενους για την συνεχή βελτίωση της εικόνας της πόλης και ευρύτερα του Δήμου Καρδίτσας στον “ευαίσθητο” τομέα της καθαριότητας, αλλά και στην ανάγκη όλοι οι δημότες να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε τα θετικά αποτελέσματα -που είναι ήδη ορατά-, να μεγιστοποιηθούν, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σωτ. Αντωνίου. 

“Η καθαριότητα είναι μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες που υποχρεούται να παρέχει ο Δήμος προς τους πολίτες. Από τις πρώτες μέρες της θητείας μας ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης και ευρύτερα του Δήμου που εξ' αιτίας  της απότομης μείωσης του προσωπικού, λόγω και της λήξης κάποιων εποχιακών συμβάσεων δεν ήταν καλή. Ένα χρόνο μετά, μπορούμε να πούμε οτι με τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, με την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και την ενίσχυση του τομέα με εργαζόμενους του προγράμματος της 5μηνης κοινωφελούς εργασίας, η εικόνα έχει βελτιωθεί σημαντικά.
Προκειμένου να υπάρξει ανάλογη συνέχεια και μετά την λήξη του προγράμματος, προγραμματίζουμε για τα μέσα Δεκεμβρίου την πρόσληψη 14 εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις για την υποστήριξη του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων και της καθαριότητας.
Όποια προσπάθεια όμως και αν καταβάλει ο Δήμος για μια καθαρότερη πόλη, δεν θα είναι αρκετή, χωρίς την συμβολή των πολιτών. Τηρώντας όλοι τον Κανονισμό Καθαριότητας και τα ωράρια αποκομιδής των απορριμμάτων, εφαρμόζοντας την ανακύκλωση, αποφεύγοντας να ρίχνουμε στους κάδους κλαδιά και μπάζα που προκαλούν βλάβες στους μηχανισμούς των απορριματοφόρων και των κάδων και ανεβάζουν το κόστος διάθεσης των απορριμμάτων και συνεργαζόμενοι με τις υπηρεσίες μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.”
τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξάκος.

Ο κ. Αντωνίου, αφού αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται όλο αυτό το διάστημα,- η οποία, όπως είπε, έχει ορατά αποτελέσματα όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στις γειτονιές, από τις οποίες διέρχονται ξανά, μετά από πολλά χρόνια, καροτσάκια- έκανε  ειδικότερη αναφορά σε θέματα που αφορούν την συνεργασία και τη συμβολή των πολιτών στο έργο της καθαριότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη σωστή χρήσης των κάδων ανακύκλωσης, των υπόγειων κάδων και των ειδικών κάδων ανακύκλωσης γυάλινων μπουκαλιών από τους καταστηματάρχες του κέντρου, στην αποφυγή ρίψης μπάζων στους κάδους από τους πολίτες, καθώς και στην άμεση ενημέρωση της υπηρεσίας για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων και κομμένων κλαδιών που δεν θα πρέπει να ρίχνονται στους κάδους, αλλά να τοποθετούνται σε σημεία που δεν εμποδίζουν την διέλευση πεζών και οχημάτων.

Αναφέρθηκε επίσης στον καθαρισμό όλων των σχολείων που έκανε ο Δήμος ενόψει και της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ζητώντας την βοήθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών για να διατηρηθεί η καλή εικόνα των σχολικών συγκροτημάτων.

Τόνισε τέλος οτι η Υπηρεσία συνεχίζει το πρόγραμμα πλυσίματος και απολύμανσης των κάδων, αλλά απαιτείται και η βοήθεια των πολιτών για να διατηρούνται καθαροί και χωρίς οσμές.

Ως Δήμος και ως Υπηρεσία Καθαριότητας προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο αποτέλεσμα και είμαι πεπεισμένος οτι με την βοήθεια και την συνεργασία των πολιτών μπορούμε να το πετύχουμε ” κατέληξε ο κ. Αντωνίου.