Συνδέονται με το δίκτυο φυσικού αερίου 13 σχολεία της Καρδίτσας

07/11/2014
image_print

Την επέκταση του δικτύου και στη Δημοτική Κοινότητα Καρδιτσομαγούλας πρότεινε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος
σε συνάντηση που είχε με τον Δ/ντη της ΕΠΑ Θεσσαλίας κ. Λεων. Μπακούρα

Με φυσικό αέριο θα θερμανθούν το φετινό χειμώνα 13 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Καρδίτσας,  καθώς το έργο κατασκευής  των εσωτερικών εγκαταστάσεων και της  αντικατάστασης των καυστήρων πετρελαίου, ολοκληρώθηκε.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος είχε συνάντηση με τον Δ/ντη Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Ε.Π.Α. Θεσσαλίας και της Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης  κ. Λεων. Μπακούρα  παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Απ. Καπράνα, όπου συζητήθηκε το θέμα τη σύνδεσης των σχολείων με το δίκτυο φυσικού αερίου που θα γίνει άμεσα.

Τα σχολικά συγκροτήματα, που συνδέονται με το δίκτυο φυσικού αερίου είναι:

3ο & 13ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο, 13ο,21ο, & 37ο Νηπιαγωγεία, 6ο  Δημοτικό Σχολείο –  6ο  Νηπιαγωγείο, 7ο  Δημοτικό Σχολείο – 7ο & 23ο  Νηπιαγωγείο, 10ο Δημοτικό Σχολείο & 10ο Νηπιαγωγεία, Ειδικό Σχολείο,  1ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο και 6ο Γυμνάσιο.

Συζητήθηκε επίσης η πορεία επέκτασης του δικτύου του φυσικού αερίου στην πόλη της Καρδίτσας, όπου  βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα επιδότησης έως 60% του κόστους  αντικατάστασης συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με φυσικό αέριο. Για το θέμα επαναβεβαιώθηκε η διάθεση συνεργασίας των δύο πλευρών,  ώστε οι εργασίες  που απαιτούνται, να γίνονται, αφού προηγηθεί προγραμματισμός και συνεννόηση με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και με την υποχρέωση της σωστής αποκατάστασης των τομών.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Δ/ντη της ΕΠΑ Θεσσαλίας να προχωρήσει η εταιρεία στην επέκταση του δικτύου της και προς την Δημοτική Κοινότητα Καρδιτσομαγούλας, θέμα που όπως ανέφερε ο κ. Μπακούρας, θα εξεταστεί στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ανάπτυξης των δικτύων .

Θετική ήταν η στάση του Δ/ντη της ΕΠΑ Θεσσαλίας και στο θέμα της ρύθμισης των οφειλών του Δήμου προς την εταιρεία από ανεξόφλητους λογαριασμούς φυσικού αερίου για τη θέρμανση του Κολυμβητηρίου που τέθηκε από το Δήμαρχο.

Τέλος, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, ζητήθηκε η συμμετοχή της εταιρείας στο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που σχεδιάζει να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος με τη συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων, “υιοθετώντας” κάποιο κοινόχρηστο χώρο, αίτημα το οποίο είδε κατ' αρχήν θετικά ο κ. Μπακούρας.