Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας

26/09/2014
image_print

Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκου με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παν. Γούλα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26/9 στο Δημαρχείο. Το κλίμα της συνάντησης ήταν ιδιαίτερα θετικό και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την γενικότερη συνεργασία των δύο φορέων για την εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων της Καρδίτσας του ΤΕΙ.

Ειδικότερα συζητήθηκε το θέμα των δημοτικών τελών που οφείλει το ΤΕΙ στο Δήμο Καρδίτσας, για το οποίο συμφωνήθηκε να διερευνηθεί νομικά η δυνατότητα εξορθολογισμού της υφιστάμενης οφειλής.

Ο κ. Αλεξάκος δεσμεύθηκε οτι η Δημοτική Αρχή, στην επικείμενη τροποποίηση των δημοτικών τελών που θα προωθήσει με στόχο την εξισορρόπησή τους στις Δημοτικές Ενότητες ,θα λάβει ειδική μέριμνα για την καταβολή μειωμένων τελών από τα ιδρύματα ( τμήματα ΑΕΙ- ΤΕΙ, Νοσοκομείο κ.λ.π.)

Η διεκδίκηση της συνέχισης της λειτουργίας στην πόλη μας του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος αποτέλεσε επίσης αντικείμενο συζήτησης, όπου διαπιστώθηκε σύμπλευση των απόψεων.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα τμήματα, ο κ. Γούλας διαβεβαίωσε τον κ. Αλεξάκο για την βούληση της Διοίκησης του ΤΕΙ να στηρίξει και ενισχύσει τη λειτουργία τους, ενώ κοινή ήταν η εκτίμηση οτι απαιτείται συνεργασία και κοινό μέτωπο διεκδίκησης, για να αντιμετωπιστούν προβλήματα και ελλείψεις στη στελέχωση και την υλικοτεχνική υποδομή τους, να διασφαλιστεί η αυτοδυναμία τους και να “θωρακιστούν” έναντι οποιασδήποτε μελλοντικής αξιολόγησης.