Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας με την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων

23/04/2018
image_print

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καρδίτσας όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Φώτη Αλεξάκο πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 20/4 η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Φωτεινή Κούβελα στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην πόλη μας για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του “Κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο Θεσσαλίας” του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η βουλευτής κ. Χρυσούλα Κατσιαβριά, η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας κ. Σωτηρία Μπακαλάκου, η υπεύθυνη του Κ.Γ.Κ .κ. Καίτη Βελεσιώτου και το στέλεχος της Γ.Γ.Ι.Φ. κ. Εύα Σπαθάρα.

Ο κ. Αλεξάκος ευχαρίστησε την κ. Κούβελα για την καθοριστική συμβολή της στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για τη λειτουργία του συμβουλευτικού κέντρου, μια δομή που λειτουργεί από το 2003 στον οργανισμό του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, που πλέον συμπεριλαμβάνεται στο Δίκτυο Δομών για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και επιτεύχθηκε η ένταξη της σχετικής πράξης στο ΠΕΠ Θεσσαλίας με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστού.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Αλεξάκος και οι κ.κ. Μπακαλάκου και Βελεσιώτου ενημέρωσαν αναλυτικότερα την κ. Κούβελα για την πολύπλευρη δράση του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας που αποτελεί, όπως τόνισαν, μια πρωτοποριακή δομή σε επίπεδο χώρας και αξίζει να στηριχθεί σε μόνιμη βάση και από την Πολιτεία πέρα από το Δήμο που το κάνει όλα αυτά τα χρόνια καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του.