Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας με εκπαιδευτικούς που υλοποιούν το πρόγραμμα Grundtvig

09/04/2014
image_print

Με εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία που επισκέπτονται τη Θεσσαλία,  στα πλαίσια του ευρωπαϊκού  προγράμματος  Grundtvig που υλοποιούν, συναντήθηκε την Τετάρτη 9/4 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός, ο οποίος τους υποδέχθηκε στο Δημαρχείο και ενημερώθηκε για τους στόχους του προγράμματος.

Το  πρόγραμμα είναι  διετούς διάρκειας, με τίτλο «Προώθηση της χρήσης υπολογιστών και πολυμέσων στην εκπαίδευση» και έχει εγκριθεί και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Στόχοι  του προγράμματος είναι, μεταξύ άλλων, η ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και των πολυμέσων στην εκπαίδευση και η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας και ηλεκτρονικού περιοδικού. Στην σύμπραξη για την υλοποίηση του προγράμματος, συμμετέχουν φορείς της εκπαίδευσης από την Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα. Ο φορέας, που εγκρίθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, είναι η μη κερδοσκοπική εταιρεία ΠΟΛΙΤΕΣ εν ΓΝΩΣΕΙ, με έδρα το Βόλο, που δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις σε πολλές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Την υλοποίηση του προγράμματος ανέλαβε ομάδα εργασίας, στην οποία μετέχουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας, εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων και εκπρόσωποι του φορέα ΠΟΛΙΤΕΣ εν ΓΝΩΣΕΙ, με υπεύθυνη την αντιπρόεδρο Βασιλική-Μιμή Τσιφωντίδου σε συνεργασία με την κυρία Μαρία Τζούμα.

Η ελληνική ομάδα εργασίας, συνεργαζόμενη με τους ανάλογους φορείς και οργανισμούς των χωρών της σύμπραξης αναμένει, με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών, να έχει πιο αποτελεσματικό έργο. Μετά την πρώτη συνάντηση  που έγινε το Δεκέμβριο στην Ισπανία, η δεύτερη συνάντηση της σύμπραξης  πραγματοποιείται στη Θεσσαλία από τις 7 Απριλίου έως και τις 10 Απριλίου.

Οι Έλληνες και ξένοι εκπαιδευτικοί ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην περιοχή της Καρδίτσας με ξενάγησή τους στη λίμνη Πλαστήρα.