Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους Προέδρους των Κοινοτήτων

30/09/2014
image_print

“Μέτωπο” για τα προβλήματα του Δήμου Καρδίτσας

Την συνεργασία και τη στήριξη όλων των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου ???????????????????????????????Καρδίτσας στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου και στην “μάχη της καθημερινότητας”, ζήτησε ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος σε συνάντηση που είχε μαζί τους στο Δημαρχείο το απόγευμα της Δευτέρας 29/9, παρουσία και των Αντιδημάρχων.

Ο Δήμαρχος καλωσορίζοντας τους Προέδρους και ευχόμενος καλή θητεία, υπογράμμισε οτι μετά τις εκλογές δεν υπάρχουν “φίλοι” και “αντίπαλοι”, αλλά όλοι είναι συνεργάτες και σύμμαχοι στον αγώνα για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων του Δήμου και των ιδιαίτερων προβλημάτων κάθε Κοινότητας, γι' αυτό και όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση , χωρίς διακρίσεις.

Ο κ. Αλεξάκος αναφέρθηκε στην δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου, η οποία δημιουργεί, όπως είπε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας, στο οποίο όμως επιβάλλεται να προσαρμοστούν όλοι, Δημοτική Αρχή και Πρόεδροι, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και την αποτελεσματικότερη άσκηση των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων τους.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον Δήμαρχο στην τήρηση της διαφάνειας και της νομιμότητας σε όλες τις διαδικασίες, ώστε να εμπεδωθεί, όπως είπε, και στους πολίτες το αίσθημα της ισονομίας και της δικαιοσύνης στις πάσης φύσεως συναλλαγές τους με το Δήμο. 

???????????????????????????????Παράλληλα ο κ. Αλεξάκος ζήτησε από τους Προέδρους να επιβλέπουν προσωπικά τις εργασίες που εκτελούνται στην περιοχή τους, στο πλαίσιο των συντηρήσεων, από τις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να μεγιστοποιείται το αποτέλεσμά τους.

Η καταγραφή και διαχείριση των  δημοτικών – κοινοτικών ακινήτων,  η είσπραξη των οφειλομένων  (μισθώματα ακινήτων, τέλη ύδρευσης, άρδευσης κ.λ.π.), ο εθελοντισμός, ήταν ορισμένα από τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση από τη Δημοτική Αρχή, ενώ οι Πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να θέσουν υπ' όψιν του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων ιδιαίτερα προβλήματα των κοινοτήτων τους.

Ολοκληρώνονας τη συνάντηση, ο κ.Αλεξάκος ευχαρίστησε τους Προέδρους για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής και το γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε και υποσχέθηκε οτι ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον.