Σύμπραξη κοινωνικών φορέων της Καρδίτσας για την υλοποίηση δράσεων στήριξης απόρων

10/02/2015
image_print

???????????????????????????????Με ευρεία συμμετοχή των φορέων του Νομού Καρδίτσας, συνεχίστηκε η διαβούλευση για τη συγκρότηση Κοινωνικής Σύμπραξης, η οποία θα αναλάβει τις δράσεις του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους» για την περίοδο 2014-2020.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Καρδίτσας, της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, φορέων που εκπροσωπούν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες καθώς και μη κερδοσκοπικών φορέων που παρουσιάζουν πλούσια φιλανθρωπική δραστηριότητα στην περιοχή.

Οι εκπρόσωποι των φορέων κλήθηκαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την οργάνωση και λειτουργία της ???????????????????????????????Κοινωνικής Σύμπραξης, η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος. Κατόπιν, συζητήθηκαν λεπτομέρειες για τις επιμέρους δράσεις και τους δυνητικούς ωφελούμενους. Το σύνολο των φορέων εξέφρασε τη διαθεσιμότητα του για τη συμμετοχή στην υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος, ανεξαρτήτως οικονομικών ωφελειών.

Υπενθυμίζεται  ότι το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» (ΕΠ-Ι), με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 330.555.921,00 ευρώ για την επιλέξιμη χρηματοδοτική περίοδο (2014-2020), θα διανέμει -στοχευμένα- υλική βοήθεια (τρόφιμα και βασικά είδη υλικής στέρησης ) και θα παρέχει συνοδευτικές δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης.

Την τεχνική υποστήριξη των αυτοδιοικητικών και κοινωνικών φορέων που θα συμπράξουν για την υλοποίηση του προγράμματος, θα αναλάβει η ΑΝ.ΚΑ.