Συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας στο Συνέδριο για τα Έξυπνα Νησιά και τις Έξυπνες Μικρές Πόλεις

02/03/2018
image_print

Συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας στο Συνέδριο
για τα Έξυπνα Νησιά και τις Έξυπνες Μικρές Πόλεις

Με σημαντικούς ομιλητές από Ελλάδα και Ευρώπη πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συνέδριο για τα Έξυπνα Νησιά και τις Έξυπνες Μικρές Πόλεις που διοργανώθηκε στις 22 & 23 Φεβρουαρίου στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα. Το βασικό θέμα του συνεδρίου ήταν η Έξυπνη Ανάπτυξη και η υποστήριξη (τεχνική και οικονομική) που μπορούν να έχουν οι μικρές και μεσαίες πόλεις και τα νησιά από τα εθνικά και Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά μέσα και προγράμματα.

Τον Δήμο Καρδίτσας εκπροσώπησαν στο συνέδριο οι αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας Κωνσταντίνος Ξυλομένος, Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας & Δράσεων Νεολαίας Βασίλης Κουρκούνας και η Προϊσταμένη του τμήματος Προγραμματισμού Ναταλία Τζέλλου. Πολύ ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση του Δ/ντη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας Παναγιώτη Τουρναβίτη σχετικά με την προώθηση επενδύσεων τοπικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, μέσω των τοποθετήσεων των κ. Κ. Ξυλομένου, Κουρκούνα και Τουρναβίτη, παρουσιάστηκε και αναδείχτηκε για ακόμη μια φορά το “παράδειγμα της Καρδίτσας” που περιλαμβάνει το μοντέλο και την λειτουργία του τοπικού οικοσυστήματος συνεταιρισμού και την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας που εκφράζεται στην περιοχή μας κυρίως μέσω του ποδηλάτου, αλλά και των έξυπνων εφαρμογών αστικής καινοτομίας που σχεδιάζονται και υλοποιούνται.