Συμμετοχή νέων της Καρδίτσας σε εργαστήριο του προγράμματος “Youth Democracy Academy”

22/02/2019
image_print

Το διάστημα 8-14 Φεβρουαρίου, 2 νέοι από την Καρδίτσα μαζί με νέους από άλλες 11 χώρες της Ευρώπης, συμμετείχαν στο Training Course του εκπαιδευτικού προγράμματος “Youth Democracy Academy” που έλαβε χώρα στο Portimão της Πορτογαλίας.
Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, το πρόγραμμα ασχολείται με ζητήματα σχετικά με την Δημοκρατία στην Ευρώπη και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους νέους στην κατανόηση της δομής και της λειτουργίας της ευρωπαϊκής ένωσης, τη λήψη αποφάσεων, τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εκλογές, καθώς και τις ενέργειες που οι ίδιοι χρειάζεται να κάνουν σε τοπικό επίπεδο ώστε να μεταδώσουν στους συμπολίτες τους την έννοια και τη σημασία των ευρωπαϊκών εκλογών αλλά και της καθεμιάς ατομικής ψήφου.
Αυτό επιτεύχθηκε μέσα από μια σειρά συνεδριών, βασισμένων σε μεθόδους μη τυπικής εκπαίδευσης (informal education), με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών.
Όπως αναφέρουν οι συμμετέχοντες Μάρθα Γκορίλα και Παναγιώτης Ζουλιανίτης
“Η ανταλλαγή απόψεων, η αναζήτηση πληροφοριών και η απόκτηση γνώσεων αλληλεπιδρώντας με νέους από κάθε γωνιά της Ευρώπης, μας έδωσε μεγάλο κίνητρο και πολύτιμες εμπειρίες. Ήταν μέρες “γεμάτες” συναισθήματα, βλέποντας καινούρια μέρη, δοκιμάζοντας τοπικά προϊόντα και γνωρίζοντας καινούριους ανθρώπους. Ήταν μέρες συναισθηματικά φορτισμένες με χαρά και ανυπομονησία για την κάθε νέα “σελίδα” του προγράμματος και την επίτευξη των στόχων. Ήταν μέρες υπέροχες με αξέχαστες εμπειρίες και αναμνήσεις για όλους!”

To Youth Democracy Academy, είναι ένα πρόγραμμα του ευρωπαϊκού δικτύου DYPALL, στο οποίο εδώ και 2 χρόνια είναι μέλος ο Δήμος Καρδίτσας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στους νέους και να ανοίγουμε καινούργιους ορίζοντες!