Συλλογική προσπάθεια για την επιτυχία της Παυσιλυπούπολης

27/10/2016
image_print

-Δήμος Καρδίτσας, Περιφερειακή Ενότητα και ΕΒΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους και με τη συμμετοχή και υποστήριξη φορέων,
επιχειρήσεων της περιοχής και εθελοντών εργάζονται από κοινού για την επιτυχία του εγχειρήματος
– Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες

Σε αγαστή συνεργασία με στόχο η φετινή διοργάνωση της Παυσιλυπούπολης να ξεπεράσει την επιτυχία της περσινής χρονιάς, με εμπλουτισμένες σε ποσότητα και ποιότητα δράσεις και εκδηλώσεις, μεγαλύτερη συμμετοχή τοπικών φορέων και επιχειρήσεων και ακόμα περισσότερους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους από όλη τη χώρα, κάτι που πέρα από τη δημιουργία εορταστικού κλίματος στην πόλη, θα λειτουργήσει τονωτικά και για την τοπική αγορά βρίσκονται ο Δήμος Καρδίτσας, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Επιμελητήριο του Νομού.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη 26/10 στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασ. Τσιάκος και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Βυρ. Παππάς εξέφρασαν την κοινή τους διάθεση να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο το εγχείρημα της Παυσιλυπούπολης και την πεποίθησή τους οτι η επιτυχία αυτής της κοινής προσπάθειας θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξάκος εισηγητικά εξήρε το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των τριών φορέων που ανέλαβαν φέτος από κοινού την διοργάνωση της Παυσιλυπούπολης, με στόχο τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, περισσότερες δημιουργικές δραστηριότητες και περισσότερη διασκέδαση και χαρά για όλους τους επισκέπτες και ιδιαίτερα τα παιδιά της πόλης, αλλά και τους μαθητές σχολείων από άλλες περιοχές της Ελλάδας που πρόκειται να επισκεφτούν το θεματικό πάρκο το διάστημα της λειτουργίας του, από 4/12 έως 6/1.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο Δήμαρχος, στάλθηκαν επιστολές και προσκλήσεις σε όλα τα σχολεία της χώρας και ήδη περισσότεροι από 4.500 μαθητές και εκπαιδευτικοί όχι μόνο σχολείων της Καρδίτσας, αλλά και άλλων πόλεων (Κέρκυρα κ.α.) έχουν κανονίσει τις επισκέψεις τους.

Φέτος θα στηθούν 10 ξύλινα σπιτιάκια στο άλσος του Παυσιλύπου – διπλάσια σε σχέση με την περσινή χρονιά – όπου σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες: “Το Σπίτι του Αη Βασίλη”, “Το Ταχυδρομείο του Αη Βασίλη”, Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής σε συνεργασία με το Σύλλογο Ζαχαροπλαστών, Εργαστήρι Ζωγραφικής Προσώπου, Εργαστήρι Πηλού, Ο Παιχνιδότοπος της Plan Toys, το Σπίτι της Πόλης και του Νομού και το Σπίτι Δραστηριοτήτων, στα οποία φορείς και επιχειρήσεις θα προβάλουν τις δραστηριότητές τους, το Σπίτι του Δήμου της λιμνης Πλαστήρα, το Σπίτι της Νεράϊδας του Νερού Θεόνη σε συνεργασία με την εταιρεία ΘΕΟΝΗ, το “Δώρο σε ένα φιλαράκι που δεν γνώρισα” και άλλες.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα και το ΕΒΕ για την σύμπραξη, καθώς και όλους τους φορείς και τις τοπικές επιχειρήσεις για την συμμετοχή, επισημαίνοντας οτι η Οργανωτική Επιτροπή είναι ανοικτή σε προτάσεις και έκανε ειδική μνεία στους εθελοντές απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση σε όποιον επιθυμεί να συμβάλει εθελοντικά σ' αυτή την προσπάθεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος τόνισε οτι η Περιφερειακή Ενότητα ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση του Δήμου να συμμετάσχει στην Παυσιλυπούπολη“Εμείς ενώνουμε δυνάμεις πιστεύοντας οτι η Αυτοδιοίκηση οφείλει να ασχολείται με όλα τα θέματα και τα προβλήματα των πολιτών . Η διοργάνωση της Παυσιλυπούπολης μπορεί να προσφέρει μια ανάσα αισοδοξίας και τη διασκέδαση που αξίζουν οι πολίτες, να στηρίξει την τοπική αγορά και παράλληλα να φέρει την Καρδίτσα στο επίκεντρο. Είναι υποχρέωση όλων να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιάκος.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης, αλλά και της ευθύνης έναντι των μελών του εντάσσεται και η συμμετοχή του ΕΒΕ στην Παυσιλυπούπολη, όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρός του κ. Β. Παππάς, εκφράζοντας την πεποίθηση οτι οι εκδηλώσεις θα δώσουν πνοή στην αγορά την περίοδο των εορτών και θα προσφέρουν χαρά και διασκέδαση, κάτι που το έχουμε όλοι ανάγκη.

Το ΕΒΕ, όπως είπε, θα στηρίξει επίσης και κάθε άλλη δράση συλλόγου που θέλει να συμμετάσχει στην Παυσιλυπούπολη.

Μεταξύ των φορέων που θα συμμετέχουν επίσης στην Παυσιλυπούπολη είναι οι Δήμοι Παλαμά, Σοφάδων, Λίμνης Πλαστήρα, ο Τεχνόδρομος Μουζακίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού, το Δίκτυο Τροφίμων και Ποτών, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, οι Σύλλογοι Ζαχαροπλαστών, Μοντελιστών, Επιτραπέζιων Παιχνιδιών κ.α, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας, ενώ επιχειρήσεις όπως η Plan Toys και η ΘΕΟΝΗ θα έχουν δικά τους σπιτάκια, ενώ πολλές ακόμη θα παρουσιάσουν την δραστηριότητά τους.

Συμμετοχή θα έχουν και όλα τα θεατρικά σχήματα της πόλης, ενώ προγραμματίζονται και πολλές συναυλίες εντός και εκτός του αναψυκτηρίου του Παυσιλύπου, ενώ θα ενισχυθεί φέτος και ο εορταστικός στολισμός.

Όσον αφορά τις κατασκευές που θα απαιτηθούν ήδη έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80%, ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός οτι όλες οι δραστηριότητες θα είναι δωρεάν για τους επισκέπτες.