Στο πλευρό των σεισμοπαθών της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Φαρκαδόνας ο Δήμος Καρδίτσας

12/03/2021
image_print

Αποστολή με βοήθεια σε τρόφιμα και άλλα είδη και επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές

Στο πλευρό των σεισμοπαθών της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Φαρκαδόνας βρίσκεται ο Δήμος Καρδίτσας συμπαραστεκόμενος στο δράμα των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τους πρόσφατους σεισμούς. Η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο ετοίμασε σημαντική βοήθεια σε είδη πρώτης ανάγκης και το πρωί της Πέμπτης οργάνωσε αποστολή στην σεισμόπληκτη περιοχή για την παράδοση της. Η αντιδημαρχία ευπαθών κοινωνικών ομάδων και κοινωνικής αλληλεγγύης ετοίμασε πακέτα με τρόφιμα μακράς διαρκείας και τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση. Επίσης είδη ατομικής υγιεινής, είδη καθαριότητας, σημαντική ποσότητα κλινοσκεπασμάτων και σημαντική ποσότητα εμφιαλωμένων νερών. Πρώτος σταθμός της αποστολής ήταν η Ελασσόνα όπου ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος παρέδωσε στον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Γάτσα την βοήθεια για τους σεισμοπαθείς. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Δεσκάτης Γρεβενών κ. Δημ. Κορδίλας. Ο Δήμαρχος Ελασσόνας ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Δημάρχου Καρδίτσας όλους τους Καρδιτσιώτες για τη συνεισφορά τους ενώ στη συνέχεια συζήτησε εκτενώς με τον κ. Τσιάκο την εμπειρία της Καρδίτσας από τον Ιανό. Ο κ. Τσιάκος τον ενημέρωσε για την διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών και πληρωμής των αποζημιώσεων στους πληγέντες καθώς πλέον η Καρδίτσα αποτελεί πανελλαδικό υπόδειγμα ταχύτητας και αποτελεσματικής αντιμετώπισης φυσικής καταστροφής.

Στη συνέχεια η αποστολή της Καρδίτσας έφτασε στην περιοχή του Τυρνάβου και ειδικότερα στο χωριό Δαμάσι, στο σύμβολο της καταστροφής. Το χωριό ανήκει στους οικισμούς που επλήγη περισσότερο από τους πρόσφατους σεισμούς. Τη στιγμή άφιξης της αποστολής οι κάτοικοι ήταν συγκεντρωμένοι περιμετρικά του σχολείου. Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο που έως πρόσφατα φιλοξενούσε τις φωνές των μικρών παιδιών αλλά που πλέον, μόλις που έστεκε όρθιο, βαριά πληγωμένο από την μανία του Εγκέλαδου. Ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Καρδίτσας και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας λέγοντας ότι «είστε εδώ δίπλα μας σε μια ιστορική στιγμή καθώς ένα κτίριο που στέκει για δεκαετίες ως σύμβολο για το Δαμάσι, ήρθε η ώρα να περάσει για πάντα στην ιστορία». Λίγη ώρα αργότερα το κτίριο κατεδαφίστηκε από μεγάλα εκσκαπτικά μηχανήματα για να μην αποτελεί πλέον σημείο κινδύνου για τους κατοίκους της περιοχής και στη θέση του να αναγερθεί ένα νέο διδακτήριο. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας συνομιλώντας με τον Δήμαρχο Τυρνάβου του δήλωσε την συμπαράσταση του και πρόσθεσε ότι οι Καρδιτσιώτες βρίσκονται στο πλευρό των ανθρώπων που δοκιμάζονται.

Τέλος η αποστολή έκλεισε στη Φαρκαδόνα όπου και εκεί υπήρξε αντίστοιχη συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Σπ. Αγναντή. Ο κ. Αγναντής ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των Καρδιτσιωτών για τις ζημιές που έχει ο Δήμος του και κυρίως ο οικισμός του Ζάρκου που χτυπήθηκε περισσότερο, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των κατοίκων να μην μπορεί να διαμείνει στα σπίτια τους. Και στην περίπτωση της Φαρκαδόνας δόθηκε ανάλογη βοήθεια. «Οργανώσαμε αυτή την αποστολή προς τους γειτονικούς μας Δήμους εκ μέρους όλων των δημοτών της Καρδίτσας. Είναι στοιχειώδη υποχρέωση μας, να σταθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται. Όπως ενημέρωσα και τους ομολόγους μου με τους οποίους συναντήθηκα, η Καρδίτσα είναι στο πλάι τους και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους στηρίξουμε» δήλωσε στο τέλος της αποστολής ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος.