Στο Δημοτικό Αεροδρόμιο Μυρίνης η βάση της Αερολέσχης Νομού Καρδίτσας

20/08/2014
image_print

Υπογράφηκε από το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλό η  σύμβαση για τη δωρεάν παραχώρηση για 5 χρόνια χώρου 500 τ.μ. στον τοπικό αεραθλητικό σύλλογο,
ο οποίος ανταποδοτικά θα συμβάλει στην διατήρηση της ευταξίας του πεδίου προσγείωσης

Tη σύμβαση που προβλέπει τη δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση για 5 χρόνια χώρου 500 τ.μ., εντός της έκτασης του Δημοτικού Αεροδρομίου Μυρίνης στην Αερολέσχη Καρδίτσας, υπέγραψαν την Τετάρτη 20/8 ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός και ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Νομού Καρδίτσας κ. Παν. Μιχόπουλος.

Η παραχώρηση γίνεται έπειτα από σχετική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε το αίτημα της Αερολέσχης προς το Δήμο και είναι σύμφωνη με τη χωροθέτηση μελλοντικών εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Αεροδρόμιο Μυρίνης που περιλαμβάνεται στον κανονισμό λειτουργίας του, ο οποίος εγκρίθηκε επίσης πρόσφατα τόσο από το σώμα, όσο και από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Με τη σύμβαση δίνεται η άδεια στην Αερολέσχη Καρδίτσας να τοποθετήσει σε προκαθορισμένο χώρο-με την τήρηση όλων των νόμιμων προϋποθέσεων- κινητό γραφείο (Container-Isobox) διαστάσεων 18 τ.μ., για να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες της (Τοποθέτηση μικρού Μετεωρολογικού Σταθμού, Ασύρματου Βάσεως Air Band και ενός γραφείου.)

Η Αερολέσχη αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, νερό) και τις δαπάνες συντήρησης του παραχωρούμενου χώρου, ενώ ανταποδοτικά θα συνδράμει σε κάθε προσπάθεια του Δήμου Καρδίτσας για την διατήρηση της ευταξίας της συνολικής δημοτικής έκτασης του Πεδίου Προσγείωσης, με βάση τις κατευθύνσεις και την εποπτεία της Επιτροπής Διαχείρισης Λειτουργίας (Ε.Δ.Λ.). Επισημαίνεται οτι φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του Αεροδρομίου μέσω της Ε.Δ.Λ. είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Αερολέσχης Καρδίτσας για το ενδιαφέρον τους για το Δημοτικό Αεροδρόμιο και εξέφρασε την πεποίθησή του οτι ανάλογο ενδιαφέρον θα επιδείξουν σύντομα  και άλλοι φορείς της αεροπορικής κοινότητας είτε πρόκειται για εκπαιδευτικές επαγγελματικές σχολές, εταιρείες, ιδιώτες είτε αντίστοιχα αεραθλητικά σωματεία.

Η δωρεάν παραχώρηση χώρου στην Αερολέσχη Καρδίτσας εντάσσεται στο  πλαίσιο  του σχεδιασμού του Δήμου για τη χωροθέτηση μελλοντικών εγκαταστάσεων στο  Δημοτικό Αεροδρόμιο Καρδίτσας στη Μυρίνη, ώστε αυτό να καταστεί σταδιακά κέντρο και πηρύνας  ανάπτυξης όλου του φάσματος των δραστηριοτήτων της αεροπορικής κοινότητας” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαλός.