Στο «Αντώνης Τρίτσης» η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσικού σχολείου Καρδίτσας

15/10/2020
image_print

Υπέγραψε τη χρηματοδότηση ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος

Στο «Αντώνης Τρίτσης» η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσικού σχολείου Καρδίτσας

Β. Τσιάκος: Ένα εμβληματικό έργο για την εκπαιδευτική κοινότητα πήρε το δρόμο της υλοποίησης

Την απόφαση ένταξης του έργου κατασκευής «αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Καρδίτσας» υπέγραψε την Τετάρτη, μετά τη συνάντηση του με το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκος. Πρόκειται για έργο υψηλής σπουδαιότητας για την εκπαιδευτική κοινότητα που στηρίζει συγχρόνως τον πολιτισμό της περιοχής και γενικότερα αναμένεται να συμβάλει στην αναπτυξιακή διαδικασία. Το έργο εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.187.731. Μετά την ανακοίνωση της υπογραφής ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για την Καρδίτσα. Η ένταξη της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης είναι μια κατάκτηση για την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και για την περιοχή μας. Στόχος μας είναι να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του μουσικού γυμνασίου-λυκείου και να είναι ο χώρος κατάλληλος για ομιλίες, θεατρικές, μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις κλπ. Ευχαριστώ τον Υπουργό κ. Τ. Θεοδωρικάκο για την έγκριση της χρηματοδότησης. Όπως ευχαριστώ και τις υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας για την ωρίμανση και προετοιμασία του έργου».

Ορισμένα χαρακτηριστικά του έργου

Το κτίριο Πολλαπλών Χρήσεων (Κ1) αποτελείται από Ισόγειο, Υπόγειο και Εξώστη. Το Ισόγειο συνολικού εμβαδού Ε= 922,92μ2, περιλαμβάνει την είσοδο, την αίθουσα Συναυλιών, την σκηνή, αποδυτήρια WC αγοριών και κοριτσιών, κλιμακοστάσιο, WC AMEA και βεστιάριο. Επίσης στο κτίριο υπάρχουν στεγασμένοι ημιυπαίθριοι χώροι ανατολικά, δυτικά και νότια συνολικού εμβαδού Ε= 288,44μ2.

Το Υπόγειο συνολικού εμβαδού Ε= 192,96μ2, περιλαμβάνει τον χώρο των Η/Μ εγκαταστάσεων, δεξαμενή πυρόσβεσης, προθάλαμο και κλιμακοστάσιο.

Ο Εξώστης συνολικού εμβαδού Ε= 192,96μ2, περιλαμβάνει τον χώρο Η/Μ εγκαταστάσεων – προβολών, WC κοινού (ανδρών – γυναικών) προθάλαμο και κλιμακοστάσιο. Χωροθετείται ακριβώς πάνω από το Υπόγειο και των χώρο εισόδου του Ισογείου και η τελική του στάθμη είναι στα +4,50μ.

Στον χώρο Η/Μ εγκαταστάσεων – προβολών στον εξώστη, από την πόρτα μέχρι και τον ανατολικό τοίχο για μήκος 9,40μ, δεν κατασκευάζεται τοίχος μέχρι το ύψος της δοκού οροφής, αλλά υπάρχει στηθαίο ύψους 1,10μ, ώστε να υπάρχει οπτική επικοινωνία με το χώρο της αίθουσας και τον χώρο της σκηνής. Η χρήση του εξώστη προβλέπεται μόνο από καθηγητές ή ηχολήπτες και για αυτό το λόγο υπάρχει πόρτα που κλειδώνει.

Εξοπλισμός

Έχει συνταχθεί μελέτη προμήθειας εξοπλισμού του Κτιρίου με Τεχνικές Προδιαγραφές και Προϋπολογισμό από την Υπηρεσία, σύμφωνα με τιμές από έρευνα αγοράς και περιλαμβάνει :

• Μαλακά υφασμάτινα καθίσματα (494 τεμάχια) για την δημιουργία ομοιόμορφης και αδρανούς ηχοαπορροφητικής επιφάνειας στο δάπεδο της αίθουσας και

• Εξοπλισμό για την Ηχητική Εγκατάσταση, τον απαιτούμενο φωτισμό της Σκηνής καθώς και όλα τα παρελκόμενα, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες ενός μουσικού γυμνασίου-λυκείου και να είναι ο χώρος κατάλληλος για ομιλίες, θεατρικές, μουσικές εκδηλώσεις (συναυλίες, παραστάσεις κλπ). Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.187.731,10€.