Σημαντική η προσφορά του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου του Δήμου Καρδίτσας

06/10/2015
image_print

Αγιασμός ενόψει της χειμερινής περιόδου τελέστηκε την Τρίτη 6/10 στο χώρο του

Αγιασμός ενόψει της χειμερινής περιόδου τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης 6/10 στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου του Δήμου Καρδίτσας που λειτουργεί εδώ και 2 1/2 περίπου χρόνια στο Κεντρικό κτίριο του Κ.Α.Π.Η (πάροδος Νικηταρά και Διάκου).

Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Δήμου που μετέφερε τις θερμές ευχές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Τιμόθεου, ενώ  παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ελ. Αντωνίου, Σωτ. Αντωνίου και Κ. Ψημμένος, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κων. Παπαλός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παν. Μαντζιάρας, Ιωαν. Ντελής και Ιωαν. Σβάρνας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Σωτ. Κουλοκτσής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ κ. Απ. Ταξιάρχης μέλη του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο πολιτευτής και αναπληρωματικό μέλος της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Σωτ. Τσιώλης, η Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Καρδίτσας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος κ. Μανιάτη, μέλη του ΔΣ του ΚΑΠΗ, εθελοντές κοινωνικοί λειτουργοί, μέλη του Ερυθρού Σταυρού, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων που βοηθούν στη λειτουργία της δομής καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου. 

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Φ. Αλεξάκος, Κ. Παπαλός, Σωτ. Κουλοκτσής και η κ. Μανιάτη εστιάζοντας κυρίως στην ανάγκη στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας να αναπτύσσονται πρωτοβουλίες και συνεργασίες, στη βάση του εθελοντισμού όπως το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο του Δήμου για την στήριξη των ασθενέστερων πολιτών.

Υπενθυμίζεται οτι οι ώρες και ημέρες λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου  είναι:

Ραντεβού κλείνονται στο τηλέφωνο 2441027175

Δικαιούχοι

 1. Ο δικαιούχος θα πρέπει να είναι ανασφάλιστος ή ασφαλισμένος ο οποίος οφείλει στο ταμείο του.
 2. Ασφαλισμένος με χαμηλά εισοδήματα ο οποίος αδυνατεί να ανταποκριθεί στην κάλυψη της οικονομικής συμμετοχής που απαιτείται στην εκτέλεση της συνταγής.(Εγκρίνεται κατόπιν έρευνας Κοινωνικού Λειτουργού για ένα εξάμηνο).
 3. Άνεργοι.
 4. Εργαζόμενος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ή εώς ότου αποκτήσει ασφαλιστική ικανότητα.
 5. Μετανάστες με άδεια παραμονής.
 6. Άτομα με αναπηρία.
 7. Άστεγοι.
 8. Για τυχών περιστατικά που δεν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους αλλά για κάποιο εξατομικευμένο λόγο χρήζουν τη εξυπηρέτηση του κοινωνικού ιατρείου θα μπορούν να απευθύνονται αφού διερευνηθεί πρώτα από τον Κοινωνικό Λειτουργό. (Εγκρίνονται για ένα εξάμηνο)
 9. Επιπλέον οι Κοινωνικοί Λειτουργοί θα μπορούν να παραπέμπουν  στο Κοινωνικό Ιατρείο άτομα τα οποία μπορεί να κάνουν χρήση για μια ή δύο φορές όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι.

Εισοδήματα

Οι πηγές εισοδήματος και τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και των ατόμων με τους οποίους  συγκατοικεί και διατρέφεται πρέπει να αποδεικνύουν τις συνθήκες διαβίωσης κάτω του όριο της φτώχειας :

Το οικογενειακό εισόδημα για πάνω από πέντε μέλη αυξάνεται κατά 2.880 για κάθε επιπλέον μέλος.

Σε περίπτωση άπορου ατόμου που έχει αναπηρία 67% και άνω προσαυξάνεται κατά 3.600. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

Δικαιολογητικά για ένταξη στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο

 1. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή Άδεια παραμονής.
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 3. Φωτοαντίγραφο πρόσφατου εκκαθαριστικού.
 4. Έντυπο Ε9
 5. Υπεύθυνη δήλωση
 6. Βιβλιάριο ασθενείας ληγμένο
 7. Α.Μ.Κ.Α.
 8. Κάρτα ανεργίας

Για την παραλαβή της αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει  να προσέρχονται  στα γραφεία της Δ/νσης Πρόνοιας (Πλαστήρα 62) κάθε Δευτέρα από τις 10.00π.μ. έως και στις 14.00μ.μ.

Επιπλέον ενημερώνουμε τους συμπολίτες του Νομού μας πως τα φάρμακα, τα οποία δεν χρησιμοποιούν και δεν έχουν λήξει, μπορούν να τα παραδίδουν:
Στο Κ.Α.Π.Η., στα Φαρμακεία, στα Κέντρα Υγείας, στο γραφείου της Αντιδημάρχου στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς & στην Κοινωνική Υπηρεσία Νοσοκομείου.