Σημαντική δωρεά από έναν γνήσιο Καρδιτσιώτη για τους κατοίκους της Τ.Κ. Αμαράντου (Μαστρογιάννι)

11/04/2020
image_print

Υγειονομικό υλικό και τρόφιμα από τον Β. Βενουζίου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης

Σημαντική δωρεά από έναν γνήσιο Καρδιτσιώτη για τους κατοίκους της Τ.Κ. Αμαράντου (Μαστρογιάννι)

 Σε μια πράξη αλτρουισμού και υψηλής συμβολικής αλλά και συναισθηματικής αξίας, προχώρησε ο Καρδιτσιώτης Βίκτωρ Βενουζίου. Ο κ. Βενουζίου ως ένδειξη μέγιστης ευγνωμοσύνης απέναντι στους κατοίκους του χωριού Μαστρογιάννι (Αμάραντος) δώρισε μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων που θα διανεμηθούν σε όλους τους κατοίκους. Η παραλαβή των τροφίμων έγινε συμβολικά το πρωί της Παρασκευής από τη Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο και τον αντιδήμαρχο κ. Αριστ. Σπάνια και με την παρουσία του προέδρου του Αμαράντου κ Ι. Αλεξάκου καθώς και συγγενικών προσώπων  του δωρητή.  Στη συνέχεια τα τρόφιμα μεταφέρθηκαν στο Μαστρογιάννι όπου με ευθύνη του προέδρου διανέμονται στους κατοίκους. Να σημειωθεί ότι η συμβολική παραλαβή  έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Βενουζίου και αποδοχής της σχετικής δωρεάς από τη Δημοτική Αρχή.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: “Παραλαμβάνουμε σήμερα μια σημαντική προσφορά του συμπολίτη μας κ. Βενουζίου προς τους κατοίκους της Τ.Κ. Αμαράντου. Πρόκειται για βοήθεια σε τρόφιμα και υγειονομικό υλικό που σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα μας αλλά και η ανθρωπότητα έχει διπλή αξία. Αισθάνομαι την ανάγκη ως Δήμαρχος Καρδίτσας να τον ευχαριστήσω θερμά για αυτή του την ενέργεια. Ο συμπολίτης μας κ. Βενουζίου εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που προσφέρει στον τόπο του. Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι Καρδιτσιώτες Εβραίοι που σώθηκαν από τη μανία των ΝΑΖΙ, αισθάνονται αιώνια ευγνωμοσύνη απέναντι στους κατοίκους του Μαστρογιάννι που τους προστάτεψαν όταν το είχαν ανάγκη. Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε πάντοτε να πράττει επί τω αγαθώ”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιστολή που έστειλε ο κ. Β. Βενουζίου προς τον Δήμαρχο Καρδίτσας αναφέρει μεταξύ άλλων:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε:

Η συμφορά που έπληξε όλο τον πλανήτη και  τη χώρα μας – και μένοντας κλεισμένος μέσα στο σπίτι μου – οδηγεί τη σκέψη μου  στους συνανθρώπους μας που τόσο υποφέρουν από τις καθημερινές ανάγκες τους.

Για μένα, ως γνήσιος Καρδιτσιώτης και με την ιδιαίτερη σχέση που έχω με το χωριό Μαστρογιάννι (ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ) , αποφάσισα να συνδράμω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου,  στα άτομα που ζουν σήμερα στο χωριό.

Επικοινώνησα με τον αντιδήμαρχό σας κ. Σπάνια ζητώντας να μου αποστείλει ένα κατάλογο των ιατρικών αναγκών, χρήσιμα για την παρούσα φάση.

Εκείνος   με την σειρά του  μου απέστειλε συμπληρωματικά  και μία κατάσταση τροφίμων συνολικού βάρους περίπου 10 κιλών για κάθε άτομο. Την πρότασή του αυτή ,  την αποδέχτηκα  αμέσως και ανέθεσα την εκτέλεσή της σε μεγάλο SM της πόλης.

Η παραγγελία χωρισμένη σε 95 χάρτινα κιβώτια – όσα και τα μέλη της Κοινότητας- συνολικού βάρους περίπου 900 κιλών, φέρει το όνομα του δικαιούχου και μια αυτοκόλλητη ετικέτα με κείμενο: “Οι Εβραίοι της Καρδίτσας ΔΕΝ ξεχνούν ποτέ το Μαστρογιάννι”.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

Σας παρακαλώ, ως προϊστάμενος του κοινοτικού διαμερίσματος ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ, να δεχτείτε την ταπεινή προσφορά μου,  για λογαριασμό των κατοίκων – του αγαπημένου μου Μαστρογιάννι – στους οποίους οφείλεται η ζωή μου , η ζωή της οικογένειάς μου και η ζωή ολοκλήρου της Εβραϊκής Κοινότητας της Καρδίτσας στα μαύρα χρόνια της Γερμανικής κατοχής 1943-44.