Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στην παιδική χαρά Παυσιλύπου

18/03/2015
image_print

Αυτοψία του Δημάρχου κ. Φωτ. Αλεξάκου στο χώρο εργασιών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πλέον το έργο αναβάθμισης της παιδικής χαράς του Παυσιλύπου, καθώς η βελτίωση των καιρικών συνθηκών, επέτρεψε στα συνεργεία του αναδόχου να ξεκινήσουν τις εργασίες.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Απ. Καπράνα επισκέφθηκαν την Τετάρτη 18/3 το χώρο των εργασιών και ενημερώθηκαν από τον επιβλέποντα του έργου για την πορεία του.

Στην παρούσα φάση καθαιρούνται τα υφιστάμενα όργανα που δεν πιστοποιούνται, καθώς και όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, όπως παγκάκια, βρύση, κάδοι απορριμμάτων, κ.λ.π., τα οποία είναι επικίνδυνα για τους χρήστες και γίνεται αποξήλωση όλων των στηριγμάτων, σκυροδεμάτων-πλακοστρώσεων, των βάσεων των οργάνων και του αστικού εξοπλισμού.

Στη θέση τους, στο πλαίσιο του έργου, θα τοποθετηθούν νέα πιστοποιημένα όργανα παιδικής χαράς,  ενώ προβλέπονται και θέσεις ΑΜΕΑ σε διάφορα όργανα, τα οποία επίσης θα φέρουν βεβαίωση του κατασκευαστή ότι είναι κατάλληλα για ΑΜΕΑ.

Για σχετικά καινούργια όργανα που είναι σε καλή κατάσταση, ο ανάδοχος θα τα συντηρήσει, σύμφωνα με τον κατασκευαστή τους ή τις παρατηρήσεις του διαπιστευμένου φορέα για την πιστοποίηση των οργάνων.

Για κάθε όργανο παιδικής χαράς ορίζεται περιοχή ασφαλείας, όπου θα διαμορφωθεί με άμμο ποταμού, ή ελαστικό δάπεδο ασφαλείας, όπως θα ορίσει η Δ/νουσα Υπηρεσία.

Στο χώρο θα τοποθετηθεί νέος αστικός εξοπλισμός, όπως καθίσματα για τους συνοδούς, κάδοι απορριμμάτων κλπ, ενώ προβλέπεται συντήρηση του υφιστάμενου κοινόχρηστου εξοπλισμού. Επιπροσθέτως θα τοποθετηθεί κιόσκι για την προστασία από τον ήλιο και την βροχή.

Επίσης θα τοποθετηθεί μεταλλική περίφραξη και πόρτες πρόσβασης, καθώς και  κατάλληλη πληροφοριακή πινακίδα, όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία της παιδικής χαράς, θα υπάρχει κατάλληλη σήμανση και όλα τα οριζόμενα στην 28492/2009 Υπουργική Απόφαση. Τέλος θα γίνει ενίσχυση του υφιστάμενου φωτισμού με τοποθέτηση διακοσμητικών φωτιστικών σε ιστούς ύψους 5μ.

Ο κ. Αλεξάκος ζήτησε να καταβληθεί προσπάθεια απ' όλους, ώστε το έργο να κατασκευαστεί με εντατικούς ρυθμούς  και να αποδοθεί το συντομότερο δυνατό για χρήση.