Σε εξέλιξη το πρόγραμμα πλυσίματος κάδων

07/08/2015
image_print

Καρδίτσα, 6-8-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα πλυσίματος  κάδων στο Δήμο Καρδίτσας

Λύση στο πρόβλημα της δυσοσμίας των κάδων μηχανικής αποκομιδής απορριμμάτων που κυρίως κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου ήταν ιδιαίτερα έντονο τα τελευταία χρόνια, λόγω βλάβης και ακινησίας του ειδικού οχήματος – πλυντηρίου και της μη προμήθειας των απαιτούμενων καθαριστικών υλικών, δίνει πλέον ο Δήμος Καρδίτσας με το καθημερινό πρόγραμμα για το τακτικό πλύσιμο όλων των κάδων που υλοποιεί η Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου. Το ειδικό όχημα – πλυντήριο κάδων, έχει επισκευαστεί και ακολουθεί τα απορριμματοφόρα του Δήμου, ώστε μετά το άδειασμα των κάδων, να αναλαμβάνει επιτόπου το πλύσιμό τους, όπως είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Σωτ. Αντωνίου, οι οποίοι επέβλεψαν από κοντά το πλύσιμο  κάδων  στην περιοχή του Αθλητικού Πάρκου. Το πρόγραμμα υλοποιείται ανά τομέα και ήδη έχουν πλυθεί περισσότεροι από 800 κάδοι στην πόλη και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. Με την ευκαιρία παρακαλούνται και οι δημότες να συμβάλουν στην άμβλυνση του προβλήματος της δυσοσμίας των κάδων τηρώντας τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου που μεταξύ άλλων προβλέπει τα εξής: 

– Να γνωρίζουν και να τηρούν το καθορισμένο πρόγραμμα του Δήμου για την αποκομιδή απορριμμάτων.

-Να τοποθετούν τα απορρίμματά τους συσκευασμένα σε καλά κλεισμένους και ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους.

– Να εναποθέτουν τους παραπάνω σάκους μέσα στους κάδους μηχανικής αποκομιδής των απορριμμάτων πριν από την καθορισμένη ώρα διέλευσης του απορριμματοφόρου από την περιοχή τους.

– Oι σακούλες απορριμμάτων πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους κάδους με τρόπο που να επιτρέπει στο καπάκι του κάδου να ξανακλείνει ομαλά μετά τη χρήση.

– Όταν κάποιος κάδος μηχανικής αποκομιδής απορριμμάτων γεμίσει και δεν μπορεί να δεχθεί άλλες ποσότητες απορριμμάτων, τότε οι σακούλες των απορριμμάτων που δεν χωρούν πλέον σε αυτόν δεν πρέπει να εγκαταλείπονται στο πεζοδρόμιο ή το οδόστρωμα, δίπλα ή έξω από τον κάδο, αλλά να μεταφέρονται και να φυλάσσονται σε κατάλληλους χώρους, όπου δεν δημιουργούνται προβλήματα σε γειτονικές κατοικίες και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε κατοικίδια ζώα (π.χ. βεράντες, αυλές, υπόγεια, ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους).

-Τα απορρίμματα από την κουζίνα εστιατορίων, μαγειρείων, καφενείων, ουζερί, ψητοπωλείων, fast food ή κάθε άλλης εκμετάλλευσης δημοσίου ή ιδιωτικού φορέα που ασκεί δραστηριότητα εστίασης και σίτισης, πριν τοποθετηθούν στους παραπάνω σάκους, πρέπει να έχουν στραγγιστεί επιμελώς.