Σε δράση ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών συμμετέχουν οι μαθητές της Καρδίτσας

29/11/2022
image_print

Συνεργασία του Δήμου Καρδίτσας με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε δράση ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών συμμετέχουν οι μαθητές της Καρδίτσας

Ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας οργανώνουν δράση ανακύκλωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και παπουτσιών στις σχολικές μονάδες το διάστημα 5 – 9 Δεκεμβρίου.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στους εκπαιδευτικούς.

Σκοπός και στόχος αυτής της δράσης είναι οι μαθητές να αποδείξουν ότι νοιάζονται για το περιβάλλον, αφού με την ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών μειώνονται τα απόβλητα που οδηγούνται σε ταφή, συνεισφέροντας έτσι στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και επιπλέον νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους, καθώς η εταιρεία ανακύκλωσης EASTWEST που συλλέγει τα ρούχα και τα παπούτσια ανταποδίδει στον Δήμο δωροεπιταγές που μοιράζονται σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Ο Δήμος Καρδίτσας από το 2019 εφαρμόζει την ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών και προσπαθεί να αυξήσει την ανακύκλωση σε όλες τις μορφές της. Ήδη μέσα στην πόλη υπάρχουν 50 κάδοι ανακύκλωσης , εξυπηρετώντας όλες τις γειτονιές.

Το 2019 ανακυκλώθηκαν 20,150 τόνοι, το 2020 48,125 τόνοι και το 2021 56,425 τόνοι ρούχων και παπουτσιών.

Η ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών οργανώνεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με τη χωροθέτηση ειδικών κάδων, που παραχωρεί η εταιρεία ανακύκλωσης EASTWEST, με την οποία ο Δήμος Καρδίτσας διατηρεί σύμβαση συνεργασίας, η οποία αναλαμβάνει και τη συλλογή του υλικού που κατόπιν προωθεί προς επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.

Η συνεργασία του Δήμου με τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση αποβλέπει όχι μόνο να συγκεντρωθούν ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες ειδών ιματισμού αλλά και να καλλιεργηθούν ταυτόχρονα στους νέους μαθητές η περιβαλλοντική συνείδηση και η αλληλεγγύη.

Η εταιρεία EASTWEST θα ανταμείψει οικονομικά τις σχολικές μονάδες, ανάλογα με την ποσότητα ρούχων και παπουτσιών που θα συλλέξουν.