Πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτας για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα S/M

17/03/2016
image_print

Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με εκπροσώπους τοπικών επιχειρήσεων

Πρωτοβουλίες για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, αλλά και σε μικρότερους χώρους διάθεσης, καθώς και τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της πόλης, έχει αναλάβει ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει, να αναδείξει και να προβάλει εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος και ο αρμόδιος για θέματα επιχειρηματικότητας Αντιδήμαρχος κ. Κων. Ψημμένος κάλεσαν τους εκπροσώπους μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής μας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 16/3 στο Δημαρχείο.

Ο κ. Αλεξάκος μιλώντας προς τους εκπροσώπους των τοπικών επιχειρήσεων επισήμανε οτι επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι στο μέτρο των δυνατοτήτων της να βοηθήσει στην προσπάθεια να βρουν τα τοπικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζει στα ράφια των σούπερ μάρκετ της πόλης, τόσο για την ποιότητά τους, όσο και για το γεγονός οτι οι επιχειρήσεις που τα παράγουν δίνουν θέσεις εργασίας σε συμπολίτες μας.

Ήδη η Δημοτική Αρχή σε διερευνητικές επαφές με εκπροσώπους των μεγάλων σούπερ μάρκετς διαπίστωσε οτι υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση -σε σχέση με παλιότερα- να διευκολύνουν την παρουσία των τοπικών προιόντων στα ράφια τους, βάζοντας μάλιστα και σχετική ένδειξη “τοπικό προϊόν”, για να μπορούν και οι καταναλωτές να τα εντοπίζουν ευκολότερα.

Ο κ. Αλεξάκος μετέφερε το θετικό κλίμα αυτών των επαφών στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και ζήτησε από τους ίδιους να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα, εφόσον φυσικά την κρίνουν συμφέρουσα για την επιχείρησή τους.

Η Δημοτική Αρχή θα στείλει και επιστολή προς τα S/M με τα στοιχεία των κατ' αρχήν ενδιαφερόμενων για συνεργασία μαζί τους τοπικών επιχειρήσεων και τα προϊόντα που η κάθε μια θέλει να βάλει στα ράφια τους, ενώ το προσεχές διάστημα θα αναληφθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες για την προώθηση των τοπικών προιόντων και σε μικρότερους χώρους διάθεσης (μινι μάρκετ, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, κάβες κλπ,) αλλά και στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής με στοχευμένες συναντήσεις και επαφές με τους καταστηματάρχες.

“Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε οτι στηρίζοντας τα τοπικά προιόντα και τις επιχειρήσεις μας, στηρίζουμε τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας. Είναι πολύ βασικό να αποκτήσουμε τοπική καταναλωτική συνείδηση και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συνεργαστούμε και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Ως Δημοτική Αρχή θέλουμε να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια.” υπογράμμισε ο κ. Αλεξάκος.

Ακολούθησε ένα πολύ εποικοδομητικός διάλογος με τους εκπροσώπους των τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίοι ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή για το ενδιαφέρον της και την πρωτοβουλία που ανέλαβε και κατέθεσαν και δικές τους απόψεις και προτάσεις για το πως μπορεί αυτή η προσπάθεια να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας γενικότερα.