Πρωταγωνιστές των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας τα παιδιά

08/12/2014
image_print

Πρωταγωνιστές των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας τα παιδιά
Το πρόγραμμα του επόμενου διημέρου 9 & 10/12  

Με την προβολή ταινίας στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο για τους μαθητές των Ειδικών σχολείων του Νομού που θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ. συνεχίζονται την Τρίτη 9/12 οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους και την υποστήριξη επιχειρήσεων της περιοχής.

Εκδηλώσεις που στο επίκεντρό τους έχουν τα παιδιά, τα οποία συμμετέχουν με ενθουσιασμό σε όλες τις δράσεις.

Την Τετάρτη 10/12 από τις  4:30μμ – 6:00μμ.  Πλατεία “Δημ. Γιολδάση”(πρώην Πλατεία Λάππα) τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π. Γιολδάση, Γαρδικίου και των Παιδικών Βιβλιοθηκών  ΔΟΠΑΚ θα στολίσουν το δένδρο των ευχών, ενώ στις 5.00 μ.μ στο  Αναψυκτήριο Παυσιλύπου αναμένεται να ξεκινήσει η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού που διοργανώνεται από τους  Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς  Δήμου Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου ξεκίνησε την Παρασκευή 5/12 με την εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, παρουσία πλήθους κόσμου και οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο στο χώρο του αναψυκτηρίου του Παυσιλύπου.

Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου τα παιδιά υπό την καθοδήγηση της κ. Καλλιόπης Βογιατζή κατασκεύασαν τα δικά τους κοσμήματα, ενώ το απόγευμα ο αγιογράφος των Εργαστηρίων Τέχνης & Πολιτισμού Καρδίτσας  “Πολύτεχνον”κ. Δημοσθένης Τσίντζας έδειξε στα παιδιά  κάποια βασικά στοιχεία της τέχνης της αγιογραφίας και τους βοήθησε να κάνουν το δικό τους έργο.

Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της ζωγραφικής, φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές, αλλά και ζωγραφίζοντας τα πρόσωπά τους (face painting) υπό την καθοδήγηση της Αθηνάς Γεράση.

Το απόγευμα της Κυριακής στο αναψυκτήριο του Παυσιλύπου τα παιδιά της πόλης απόλαυσαν την αφήγηση χριστουγεννιάτικης ιστορίας "Το δώρο της Αγάπης" από την Μυρτώ Φούκα.

Παράλληλα στην Τοπική Κοινότητα Μητρόπολης η Τοπική Κοινότητα και ο Μορφωτικός Σύλλογος Μητρόπολης διοργάνωσαν εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου.

Το απόγευμα της Δευτέρας 8/12 το πρόγραμμα περιελάμβανε την κατασκευή χριστουγεννιάτικης κάρτας για παιδιά με την Αλεξάνδρα Τέα στο χώρο του Παυσιλύπου.