Πρωταγωνιστές τα παιδιά στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καρδίτσας

13/03/2019
image_print

Πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, πολύ μουσική, τραγούδια και χορό και φυσικά το καθιερωμένο κάψιμο του Καρνάβαλου περιελάμβανε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Καρδίτσας την Κυριακή της Αποκριάς με επίκεντρο τη Δημοτική Αγορά και με μεγάλη συμμετοχή των Καρδιτσιωτών.

Από νωρίς το απόγευμα στο αίθριο ο κλόουν ΚΙΚΟ υποδεχόταν μικρούς και μεγάλους διασκεδάζοντάς τους με τα κόλπα, τα μαγικά και τα πειράγματά του, ενώ ο Αιγύπτιος χορευτής Χάσσαν Μπόλμπολ, παρουσίασε τον εντυπωσιακό χορό Τανούρα (Αιγυπτιακό φολκλορικό χορό με στροβιλισμούς).

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσε μουσικά το Κέντρο Χορού και Λαογραφίας “Εν Χορώ” με τα παιδικά και προπαιδικά τμήματα σε χορούς ζούμπα και οριεντάλ και τα εφηβικά σε ινδικούς χορούς bollywood.

Κορύφωση των εκδηλώσεων της γιορτής ήταν το κάψιμο του Καρνάβαλου στις στον εξωτερικό χώρο της αγοράς, το οποίο παρακολούθησαν εκατοντάδες συμπολίτες που απόλαυσαν και ένα μοναδικό θέαμα με τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που πλαισίωσαν την εκδήλωσης.

Την Καθαρά Δευτέρα με την υποστήριξη του Δήμου διοργανώθηκαν κούλουμα στις Κοινότητες Καρδιτσομαγούλας, Καλλιφωνίου,Παλαιοκκλησίου, Αγίου Γεωργίου

Γεωργικού Ξινονερίου Αμαράντου Καταφυγίου και Κρύας Βρύσης με συμμετοχή χιλιάδων Καρδιστιωτών.